Tessa Kortekaas wint Sportprijs Teylingen 2018 | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De winnaars van de Sportprijzen Teylingen en Het Beste Idee. | Foto: René van Dam
De winnaars van de Sportprijzen Teylingen en Het Beste Idee. | Foto: René van Dam (Foto: pr./René van Dam)
Teylingen

Tessa Kortekaas wint Sportprijs Teylingen 2018

  Sport

Teylingen • Triatlete Tessa Kortekaas is de winnares van Sportprijs Teylingen 2018. Ook is zij uitgeroepen tot Sportvrouw 2018. Tijdens de feestelijke uitreiking zijn ook Patricia Koot (Talentenprijs),  Niels Langeveld (Sportman), The Bassets dames  (Sportploeg) en Miranda Nijenhuis (Sportbegeleidersprijs) gehuldigd.

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is ieder jaar in het Sportcafé, georganiseerd door de Stichting Sport Promotie Teylingen, in samenwerking met de gemeente Teylingen. Voor de tweede keer was de uitreiking bij Dekker Events in Warmond.

Op vrijdag 8 maart zag het publiek in de bomvolle grote zaal Patricia Koot de Van Velzen AA Talentenprijs winnen. De 14-jarige schaatsster van de Warmondse IJsclub won vorig jaar zowel het NK pupillen, de Europese Viking Race als het NK Marathon pupillen. De Sportbegeleidersprijs, voor de vierde keer uitgereikt, ging naar Miranda Nijenhuis, zwemcoach van De Columbiaan.

Sportman, -vrouw, en –ploeg

De jury besloot dit jaar, mede door het recordaantal aanmeldingen en prestaties, om zowel een sportman, sportvrouw als sportploeg te onderscheiden. Autocoureur Niels Langeveld, derde in de TCR Germany, werd uitgeroepen tot Sportman 2018. Tessa Kortkaas, wereldkampioen bij de Iron Man Hawaii, is Sportvrouw 2018. The Bassets Dames zijn gehuldigd als Sportploeg 2018. De rugbysters werden vorig seizoen Nederlands kampioen bij zowel de 15's en 7's.

Aan wethouder Arno van Kempen was de eer om de hoofdprijs, de Sportprijs Teylingen, uit te reiken. Uit de drie winnaars van Sportman, -vrouw en –ploeg koos de jury voor Tessa Kortekaas. Omdat zij traint op Lanzarote, was zus Esther aanwezig om de sportprijs, de trofee gemaakt door wijlen Fons Versluys, in ontvangst te nemen.

Voor alle video's van de genomineerden, klik hier. 

Het Beste Idee

Tijdens de uitreiking werd ook de winnaar van Het Beste Idee bekend. De drie finalisten plaatsen zich in januari met hun sociaal maatschappelijk betrokken projecten voor de eindronde. Zwemvereniging De Columbiaan is door de jury uitgeroepen tot winnaar en ontving een cheque van 5.000 euro. Universele Gevechtskunst SportVereniging (UGSV) werd tweede en Ter Leede eindigde als derde. Zij ontvingen respectievelijk 2.500 en 1.000 euro voor hun project.

Meer informatie over de uitreiking verschijnt aankomende week op www.sportcafeteylingen.nl.


De winnaars van Het Beste Idee, v.l.n.r.: UGSV (2de prijs), De Columbiaan (1ste prijs) en Ter Leede (3de prijs). | Foto: René van Dam

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>