foto

TOP wint ook van KZ en blijft koploper

Sassenheim • Het lijkt een trend te worden. Tegenstanders die het TOP/SolarCompleet bijna de hele wedstrijd lastig maken, maar in de slotfase toch net tekort komen. TOP startte zonder de niet fitte Mick Snel, maar zijn inbreng bleek na ruim een half uur spelen toch nodig en zorgde voor rust in het vak. KZ gaf niet op en bleef tot 20-20 op gelijke hoogte. Met twee goals in de laatste minuut van Celeste Split en Paul Anholts was de overwinning alsnog voor TOP.

KZ/Thermo4u heeft ambities om de playoff's te halen, maar moest daarvoor nog wel een paar overwinningen boeken. Bij TOP was het een week geweest met veel spelers in de ziekenboeg en pijntjes, maar uiteindelijk was het alleen aanvoerder Mick Snel die niet kon starten. Bastiaan Overwater begon in zijn plaats.

Snelle wissels
KZ had een strijdplan en dat betekende na het tweede fluitsignaal gelijk een aantal wissels. Dat leverde vervolgens een snelle 2-0 voorsprong op. Het tweede aanvalsvak van TOP had deze wedstrijd een hoog afrondingspercentage en had maar drie aanvallen nodig om twee keer (Frank Mostard en Jet Hendriks) te scoren. Mick Snel werd in zijn vak gemist. Hoewel zijn vervanger de strafworpen feilloos benutte, was er te weinig sturing en lag de druk teveel bij Celeste Split. Zij was belangrijk in het vak met haar acties die vaak een strafworp opleverden en haar afstandsschot. Ondanks de moeizaam lopende eerste aanval kwam TOP vanaf 5-5 toch op voorsprong, zelfs op 4 goals (8-12). TOP speelde bij vlagen slordig en gaf KZ teveel schotruimte waarvan werd geprofiteerd. Opgezweept door het publiek bleef KZ in het spoor en was de wedstrijd bij rust (11-13) nog niet gespeeld.

Split beslist
Na rust was het KZ dat het teveel instappen bestrafte met een goal. Vervolgens kreeg Overwater een strafworp mee die hij zelf benutte: 12-14. Daarna stond hij zijn plekje af aan Snel, die de rust in het vak terug moest brengen. Met nog 18 minuten op de klok bleef KZ knokken en kon TOP niet het verschil maken. De voorsprong was inmiddels terug was gebracht tot één doelpunt en vanaf 14-14 ging de wedstrijd gelijk op. Door de inbreng van Snel kon het vak terug naar de vertrouwde patronen en dat was belangrijk in de slotfase van de wedstrijd. De variant op de vrije bal van Barbara Brouwer en Jet Hendriks werd door Hendriks mooi afgemaakt en de strafworp die Split kreeg werd door Snel benut. Frank Mostard zorgde voor de 19-20; maar nog was de wedstrijd niet gespeeld (20-20). Met nog 1.14 op de klok werd Split in stelling gebracht en zoals zo vaak scoorde zij op de momenten dat het moet. De tegenaanval van KZ was nog heel spannend, maar de afvang was uiteindelijk voor TOP waarna Paul Anholts koelbloedig de 20-22 binnenschoot. Weer winst voor de ploeg van Jan Niebeek dat hiermee de eerste plek stevig in handen houdt.