| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Teylingen houdt koploper TAC'90 op gelijkspel

Sport

Sassenheim • In een lekkere pot voetbal heeft Teylingen op bezoek bij koploper TAC'90 een punt over gehouden. Na 94 minuten stond er een 1-1 op het scorebord en dit mag gezien worden als een goede teamprestatie in Den Haag.

De start van de Sassenheimers was goed te noemen, want al binnen het kwartier nam het de leiding middels attent reageren van spits Jaap Zwetsloot na een bal van Mark van der Vlugt. Via de keeper kwam de bal voor Zwetsloot, die binnen kon koppen. In de korte fase hierna had Teylingen de kans om een nog riantere voorsprong te nemen. Van der Vlugt schoot zijn afstandsschot net niet binnen de palen. Het technische TAC'90 drong aan, creëerde vele mogelijkheden nog voor de rust waarvan er slechts één verdween achter de vertrekkende Tarek Kharboutli.

Organisatie en teamgeest

Na de rust was het tegenhouden voor Teylingen, en met succes. De organisatie klopte en de teamgeest was goed te noemen. Jongens als Rik Prange en Wesley Ritzen verdienen een extra compliment voor hoe ze zich staande wisten te houden. Iets wat belangrijk kan zijn voor het volgend seizoen. TAC'90 wist niet meer te scoren en zo hield Teylingen een zogeheten bonuspunt over aan deze wedstrijd.

Missen

Trainer Marc van Wonderen was vanzelfsprekend content met het punt: "Wanneer we bij de aanstaande kampioen op de been blijven en een punt overhouden, kunnen we denk ik niet anders dan tevreden zijn. Ook vandaag misten we weer een aantal spelers. Daan Heemskerk en Collin Dofferhoff als vaste backs, Lasse van Wijk en Sam Witkamp vanaf de bank en Melle de Louw met een pittige hamstring blessure. Daarnaast is Jaap Zwetsloot niet okselfris met herhaaldelijke liesklachten. Dan ben ik als trainer erg blij dat andere jongens dit goed invullen".

Controle

Inhoudelijk over de wedstrijd was Van Wonderen eveneens te spreken: "We maakten snel de 0-1, waarna we nog een zeer goede kans kregen met Mark van der Vlugt die net naast schoot. We hadden de controle, maar nog voor de rust profiteerden zij van een inschattingsfout achterin bij ons. Na rust bleven we goed 'staan', terwijl de druk natuurlijk groter en groter werd. Ik vind gewoon dat we goed bezig zijn. We hebben de top van de ranglijst al twee keer gehad, dus het is zaak om tegen de mindere goden de drie punten te pakken", sloot hij af.

Op zondag 17 maart treft Teylingen in eigen huis DOSR, waar eerder dit seizoen nog verloren werd op gras met 3-0. Te hopen voor Teylingen valt dan dat Zwetsloot, gister goed voor alweer z'n 21e doelpunt, voldoende hersteld is.

12. 0-1, Jaap Zwetsloot, 37. 1-1, Umit Bektas

Opstelling: Kharboutli, Vooijs, Dolieslager, van den Nouland, Acimovic; Rodenburg, van der Vlugt, Prange; de Ridder, Zwetsloot (46. van Wijk) en Ritzen.

Uit de krant