Merel van Drueten in de aanval.
Merel van Drueten in de aanval. Foto: pr./Marion Hoogervorst

Foreholte verliest ook van DSVD

Sport

Voorhout • Forehole staat weer met twee benen op de grond. Veel mensen dachten vooraf dat een overwinning weer haalbaar was en hadden eigenlijk de punten al bijgeschreven. Maar niets was minder waar. DSVD was veel te sterk, met name in de tweede helft.

Het begin was sterk: een leuke openingstreffer vanaf de cirkel. Daarna echter had Foreholte wat moeite om in het juiste ritme en op de juiste snelheid de terugweg naar het eigen doel te vinden. De tegenstander daarentegen wist dit doel bijzonder snel en efficiënt wel te vinden. Met als gevolg een aantal makkelijke doelpunten tegen en aanvallend moeite om balbezit te houden en vooral moeite om tot een goede afronding te komen.

Goede fase

Halverwege de eerste helft komt Foreholte weer op gelijke hoogte en zit het in een goede fase. Snel opbrengen van de bal, explosieve passeeracties, verrassende afstandsschoten en een fanatiek werkende verdediging met als gevolg ook een gelijke stand bij rust (12-12).

De tweede helft was ronduit zeer teleurstellend. Verdedigend lijkt het nog aardig met 24 doelpunten tegen, maar DSVD was de tweede helft gewoon sterker. De wedstrijd eindigt in een 18-24 nederlaag voor Foreholte.

Normale niveau niet gehaald

Ons voornemen om iedere wedstrijd een beetje beter te gaan spelen is niet waar gemaakt. Uitgezonderd keepster Romy Verweij in het doel, heeft niemand haar normale niveau gehaald. Ervan uitgaande dat dit de minste wedstrijd in de nacompetitie is geweest, kan het de volgende keer alleen maar beter gaan.