Wedstrijd duurt paar seconden te lang voor Foreholte

Voorhout • Opnieuw was er sprake van een typerende wedstrijd tussen de kemphanen Foreholte en ROAC: betrekkelijk weinig spektakel, de doelpunten zijn schaars, de inzet is hoog en dus is het altijd een zeer spannende wedstrijd. Deze ontmoeting voldeed volkomen aan de verwachtingen en viel in de laatste seconden van de wedstrijd in het potje van ROAC.

Een gehavend ROAC, zonder basisspelers Rudolf Bax en Freek Heemskerk, begon samen met een compleet Foreholte voortvarend aan de wedstrijd met als inzet de belangrijke tweede plaats achter aanstaande kampioen TAC'90. De Voorhouters probeerden met Sten Admiraal en William van Vliet op het middenveld de wedstrijd te controleren, hetgeen op het oog redelijk lukte, maar de kansen waren voor de paarszwarte formatie van trainer Hein Leliveld. Bijna elke bal die van afstand in het Voorhoutse strafschopgebied neerdaalde, zorgde voor spanning en gevaar. Zo kon na zes minuten spits Dick Heemskerk ongehinderd z'n hoofd tegen een vrije trap van Jaccor den Hollander vanaf de middenlijn zetten, waarna de bal tot opluchting van de Voorhouters over het doel verdween. Even later kopte Sam van der Geest uit een identieke situatie op de lat, waarna de rebound in een mêlee van spelers werd overgeschoten. Daarna was het Thijs van Seggelen die zijn voorzet, na een fout van Olle Roffelsen, aan eenieder voorlangs zag gaan.

Foreholte kon daar voor wat betreft gevaar voor het doel betrekkelijk weinig tegenover zetten. Heel veel langer kon dat niet goed blijven gaan en toen het centrum van de Voorhoutse verdediging Djimmy Wagter over het hoofd zag, bedacht Tjeerd van der Zwaan ten einde raad om de sliding van achteren in te zetten. Met enig fortuin zag Floris Hupkes zijn penalty via de binnenkant van de rechterpaal binnengaan (1-0).

Doelpunt Arroyo

ROAC had zich in de comfortzone gevoetbald en trok zich terug op eigen helft. Foreholte mocht elkaar de bal toeschuiven. De ROAC'ers stonden erbij en keken er naar. Het zou hun tijd wel duren. De Voorhouters leken een lastige tweede helft tegemoet te gaan met als opdracht om de ROAC-muur te slechten, maar nadat Sam Lemmers voor Marouane el Idrissi was gekomen en bij ROAC Yoek Bentvelzen de plaats van Thijs van Seggelen had ingenomen, kwam Foreholte langszij. Toni Arroyo verlengde met het hoofd een soort van een omhaal van Jelle Geerlings en de bal verdween in het linkerzijnet (1-1).

Vol voor de overwinning

De talrijke Voorhoutse supporters gingen er eens goed voor zitten in de verwachting dat de overwinning nu voor het grijpen lag. Dat bleek echter een veel te optimistische gedachte, want ROAC herpakte zich. De ploeg greep de macht op het middenveld met opnieuw een kans voor Dick Heemskerk. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning, maar de mogelijkheden waren voor ROAC. Het schot van Jeffrey de Haas verdween over het doel en Floris Hupkes kon nog net achterhaald worden door Tjeerd van der Zwaan. De Voorhouters probeerden op het laatst het gelijkspel over de negentig minuten te trekken, maar moesten daarbij toestaan dat elke voorzet en corner tot hachelijke situaties leidde. Vanuit de laatste corner werd de bal hard ingeschoten tegen de hand van Sam Lemmers en scheidsrechter Oosterlaken kon niet anders dan opnieuw de bal op de stip leggen. Een dappere Floris Hupkes plaatste dit keer de bal veel zekerder in het doel achter Matthijs Guijt voor de overwinning (2-1).