Teylingen heeft offday tegen DOSR | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay (Foto: pixabay)
Sassenheim

Teylingen heeft offday tegen DOSR

  Sport

Sassenheim • In een zeer povere vertoning heeft Teylingen z'n zwakste wedstrijd van het seizoen verloren tegen directe concurrent DOSR. Waar er uit al met 3-0 verloren werd, ging de 'return' kansloos met 0-2 verloren. Een jammerlijke wedstrijd, na de goede prestatie van een week eerder tegen koploper TAC'90.

Trainer Marc van Wonderen zag eveneens een matig Teylingen: "Ik denk dat we in tweeënhalf jaar tijd onder mijn leiding de zwakste wedstrijd hebben gespeeld. Er was geen scherpte, aan de bal lukte er nagenoeg niets en zonder bal verdedigden we ook niet zoals anders".

Verjonging

In de gehele eerste helft gebeurde er niet bijster veel. DOSR die een positieve speelwijze sinds jaren heeft, probeerde met verzorgd voetbal en hoog druk combinatiespel te spelen, waar Teylingen niet altijd een antwoord op had. De laatste jaren was het 'lange halen, snel thuis' bij DOSR, maar de nieuwe trainer heeft er zichtbaar voetbal ingebracht, wat leidt tot een goede positie op de ranglijst. Ook de verjonging die hij durft door te voeren, spreekt in zijn voordeel.

Omhaal

Pascal de Ridder, nog altijd op nul goals in deze competitie, kreeg dé kans op de 1-0 voor Teylingen na een klein half uur spelen. Oog in oog met de Veense sluitpost schoot hij tegen hem op. Kort hierna volgde de 0-1 voor de bezoekers. Tarek Kharboutli kwam uit op een heel vreemde en onnodige manier. Spits Job Mooren zag dit en met een geniale omhaal scoorde het in het verlaten doel de openingstreffer.

Wissels

In de tweede helft werden al snel Mark van der Vlugt en Jaap Zwetsloot gewisseld met blijvende kwetsuren. Overigens, Zwetsloot kreeg hiervoor de enige grote kans van Teylingen in de tweede helft. Zijn schot met links belandde op de lat. Het spel zonder hen werd er allerminst beter op. DOSR kreeg een terechte penalty, die door Nino Wesselman koeltjes achter Kharboutli geschoten werd.

Van Wonderen: "Het is jammer dat we juist vandaag een offday hebben, na de goede prestatie van vorige week. Veel spelers lopen met pijntjes rond en dat maakt het er niet makkelijker op. We gaan ons proberen op te richten en volgende week op bezoek bij GDA telt enkel en alleen de drie punten. Een week later kunnen we, zonder te spelen, hopelijk periode 2 winnen", sloot hij positief af.

Op de ranglijst zijn de Sassenheimers gezakt naar de zevende plaats. Op zondag 24 maart gaat Teylingen op bezoek bij lantaarndrager GDA. De Hagenezen staan met slechts zeven punten een straatlengte achter één-na-laatst ESTO (13 punten) en lijken zich te hebben verzoend met een degradatie. Thuis werd er met 5-0 zege gevierd destijds.

33. 0-1, Job Mooren, 70. 0-2, Nino Wesselman (pen.)

Opstelling: Kharboutli, Vooijs, Dolieslager, van den Nouland, Acimovic; Prange, van der Vlugt (63. Rodenburg), van Wijk; Witkamp (73. Seegers), Zwetsloot (63. Ritzen) en de Ridder.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>