Meiden Judo Team Bollenstreek doen goede zaken | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Eva Hornsveld, Myrthe Dekker en trainer Johan Zagers. | Foto: pr.
Eva Hornsveld, Myrthe Dekker en trainer Johan Zagers. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Meiden Judo Team Bollenstreek doen goede zaken

  Sport

Voorhout • Judoka Eva Hornsveld is op de vijfde plaats geëindigd bij het NK-18. Hornsveld verloor in de tweede ronde en kwam in de herkansing tot de kleine finale. Myrthe Dekker plaatste zich met een derde plaats bij het Zuid-Hollands kampioenschap voor het NK-15. Beide judoka's komen uit voor Judo Team Bollenstreek. 

Hornsveld mocht vorige week aantreden op de judomat tijdens het Nederlands Kampioenschap -18  in Den Haag. "Afgelopen maanden had ik enorm naar dit moment toegeleefd. Ik wilde mij meten met de allerbeste van Nederland en ik voelde mij sterk," aldus Hornsveld. "De eerste twee partijen verliepen stroef, ik was teveel aan het zoeken naar mijn pakking wat er maar moeilijk doorheen kwam."

Hornsveld verloor in de tweede ronde. "Ik stond wazari voor, maar nam teveel risico door op de aanval te blijven judoën. Het plan van mij en coach Johan Zagers was om de gehele partij druk te houden en aanvallen te plaatsen. Helaas liet ik iets mijn pakking los, waardoor er ruimte ontstond voor haar voor een overname."

Knop omzetten

Door deze verliespartij moest Hornsveld aantreden in de herkansing, waar ze haar tegenstanders makkelijk opzij zette. "Ondanks mijn teleurstelling van het niet halen van de halve finale, kon ik direct de knop omzetten en mij richtten op de volgende partijen. Deze verliepen lekker." In de kleine finale, om het brons, kwam Hornsveld tegen haar meerdere. "Ik moest tegen Dijkstra, een hele sterke meid waar ik nog niet vaak tegen had gestaan. Zij kwam verrassend uit de hoek waar ik geen antwoord op had en verloor vrij makkelijk."   

Trainer Johan Zagers is positief over het resultaat. "Ondanks een onnodig verlies in de tweede ronde, heeft Eva een top toernooi gedraaid. Vijfde van Nederland met deze concurrentie is een hele knappe prestatie!".

Zuid-Hollandse kampioenschappen

Op zondag 17 maart waren de jongens en meiden uit de -15 jaar categorie aan de beurt voor de Zuid-Hollandse kampioenschappen. De eerste vier uit elk gewicht plaatsen zich voor het NK-15 in Leek op 6 april.

Judo Team Bollenstreek begon sterk aan het toernooi. Bij de jongens waren Mark Eikema en Bram de Bruijn die het Judo Team vertegenwoordigde. Mark won knap zijn eerste partij. In de tweede partij kwam hij wat in de problemen door wat foutjes in zijn aanval. In de herkansing moest hij al snel zijn meerdere erkennen aan de latere nummer drie. Bram de Bruijn knokte zich tot aan de halve finales. Daar kwam hij al snel op voorsprong door een zeer sterke zwiepheupworp. Helaas bleef hij te aanvallend en werd overgenomen en kwam in een houdgreep terecht. In de herkansing om het brons, kwam hij al snel in een verwurging te zitten waarin hij niet los kwam en zijn partij moest aftikken.

Aanvallende kant

Bij de meisjes waren Zoë Lengton en Myrthe Dekker aan de beurt. Beiden lieten zich van een aanvallende kant zien. Helaas kwam Zoë nog net wat ervaring te kort, maar liet positief judo zien. Myrthe Dekker begon zeer sterk aan haar toernooi. Een hele snelle winst in haar eerste pot gaf haar veel zelfvertrouwen. "Ik had zin om te judoën vandaag' aldus Dekker 'vorig jaar had ik mij geplaatst voor het NK en ik wilde zo graag nog een keer daar naartoe, ik heb er maanden naartoe geleefd."

In de tweede partij kwam ze haar trainingsmaatje Emma Schenk tegen. "Helaas kwamen mijn overnames er niet doorheen, en moest ik zelf wat meer risico nemen om te kunnen scoren hierop werd ik zelf overgenomen." Ondanks deze teleurstelling wist ze snel de knop om te zetten en knokte ze zich tot aan de kleine finale die ze overtuigend won. Hierdoor plaatste Myrthe zich als derde voor het NK-15. "Ik ben zo trots op mijzelf dat ik dit heb bereikt! Ik heb er veel voor over gehad en ga de komende maand nog keihard trainen om op het NK mee te doen voor de medailles."

NK's

"Wat heel fijn is om te zien, dat we zowel bij de jeugd -21 jaar, -18 jaar en nu ook -15 jaar op het NK staan. Dit geeft ons veel zelfvertrouwen," aldus Zagers. "Wij gaan de komende tijd ons gezamenlijk voorbereiden op het NK van Myrthe, als ze zo fel blijft als vandaag, kan ze voor verrassingen zorgen."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>