Lopen, hollen en rollen door de bollen voor en door Team Bollenstreek | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Dave van der Wijngaard met een sponsorbord waarop de verschillende sponsorvormen staan. | Foto: EA
Dave van der Wijngaard met een sponsorbord waarop de verschillende sponsorvormen staan. | Foto: EA (Foto: Esther Akerboom)
Regio

Lopen, hollen en rollen door de bollen voor en door Team Bollenstreek

  Sport

Regio • 'Hollen door de Bollen', georganiseerd door Team Bollenstreek van de Stichting Roparun, gaat op voor de zesde editie. Het evenement is dit jaar op zaterdag 31 maart. En er wordt niet alleen gehold, want je kan ook wandelen of rollen.

Door Esther Akerboom

Roparun is de afkorting van Rotterdam-Parijsrun, die wordt georganiseerd door de landelijke stichting. De plaatselijke afdelingen zorgen ook voor evenementen waarbij geld wordt opgehaald voor het goede doel dat Roparun steunt, namelijk alles dat met het welzijn van mensen met kanker te maken heeft.

Roparun

"We steunen niet het onderzoek naar kanker, maar juist alles rondom het welzijn van kankerpatiënten", vertelt Dave van der Wijngaard, die zich als voorzitter van Team Bollenstreek met hart en ziel inzet voor de stichting. "Roparun zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen met die ziekte hun laatste vakantie kunnen maken. Of regelt nieuwe laptops voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Nieuw is de actie Koppelbed, waarbij bedden worden aangeschaft die aan de bedden van patiënten in een hospice kunnen worden gekoppeld, zodat de partner kan blijven slapen. Voor dit soort dingen is er tegenwoordig nog maar weinig geld beschikbaar vanuit de overheid. Je merkt dat bedrijven daarin hun verantwoordelijkheid nemen en inspringen om dit alles mogelijk te maken. We zijn hen daar echt heel erg dankbaar voor."

Speciale route rolstoel en rollator

Op 31 maart kan men vanaf 8 uur 's morgens starten vanaf het terrein van Atletiekvereniging De Spartaan, die heel welwillend het terrein beschikbaar heeft gesteld. Er is aan iedereen gedacht, of je nou een korte of lange wandeltocht wilt maken, of een prestatieloop wilt doen. Voor kinderen is er een speciale route en men heeft dit jaar ook rekening gehouden met mensen in een rolstoel of met een rollator, zodat zij ook van de gezellige sfeer kunnen meegenieten. En dat is niet het enige nieuwe dit jaar, volgens Van der Wijngaard. "De lange wandelroutes gaan dit keer helemaal de andere kant op. De voorgaande edities gingen ze richting Hillegom, maar nu lopen ze via Voorhout, Rijnsburg, Oegstgeest en Warmond weer terug naar Lisse. En waarschijnlijk hebben we ook dit jaar weer geluk met de bollen, want het evenement valt vroeg, maar de bollen zijn ook vroeg."

Braderie

Voor degenen die niet mee willen doen loont het toch de moeite om naar De Spartaan te komen, want daar wordt een braderie gehouden waar van alles te koop is, van huisgemaakte jam tot dahliaknollen en mooie vaste planten. Voor inschrijven, kijk op www.hollendoordebollen.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>