Opnieuw lege handen voor Foreholte

Voorhout • Foreholte speelde een van z'n beste wedstrijden van het seizoen, maar bleef opnieuw op de eigen Elsgeest met lege handen achter. Overigens was RVC'33 wel de tegenstander waarbij dit ook mogelijk was en bleek.

Na drie weken geleden een gevoelige 4-0 nederlaag te hebben geleden tegen RVC'33, was het nu tijd voor de sportieve revanche voor Foreholte. Dat moest gebeuren met een gehavend team gezien de schorsingen van Tjeerd van der Zwaan en spits Sam Lemmers. RVC'33 was daarentegen weer iets completer met de basisplaats van Wouter Sluijs, de topscoorder van de laatste jaren.

Ontsnapt

Onmiddellijk na het fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Westhoff trok RVC'33 richting het doel van Matthijs Guijt en ontsnapten de Voorhouters maar liefst drie keer in de eerste twee minuten aan een achterstand. Na twaalf minuten was het Sten Admiraal die zichzelf kansrijk voor doelman Stefan van der Meer plaatste, maar stuitte hij vanuit de moeilijke hoek op die zelfde keeper. Admiraal speelde verder deze middag een van zijn beste wedstrijden en ontbrak het hem aan het laatste sprankje geluk om de wedstrijd in Voorhouts voordeel te laten kantelen.

Bevliegingen

Gaandeweg de eerste helft pakten de Reeuwijkers het initiatief in de wedstrijd. Foreholte trok zich terug op eigen helft en verdedigde compact bij elkaar. RVC'33 was collectief dreigend tegenover een Foreholte, dat het op dat moment moest hebben van individuele bevliegingen. Frank Stolwijk miste een betrekkelijk makkelijke kopkans en ook Wouter Sluijs had het vizier nog niet op scherp. Redelijk onverwacht kreeg Foreholte de grootste kans op de voorsprong. In de Voorhoutse counter werd de overtreding gemaakt op Sten Admiraal, waarna Toni Arroyo de penalty via de binnenkant van de paal weer het veld in zag springen. In de laatste vijf minuten voor de rust vloog eerst een schot van Daan Zantinge naast het Voorhoutse doel en bleef Wouter Sluijs de bal in kansrijke positie overschieten. Conclusie was na vijfenveertig minuten dat Foreholte weliswaar de grootste kans had gemist, maar dat RVC'33 toch het meest dreigend was geweest.

Balverlies

Met de zelfde tweeëntwintig en op een drukke Elsgeest begonnen de spelers aan de tweede helft. Daarin bleek verrassend de wedstrijd toch meer in evenwicht. Marouane El Idrissi stuitte vanuit een onmogelijke hoek opnieuw op de RVC-keeper. William van Vliet kwam net te laat bij de tweede paal na een voorzet van Admiraal en Pim Spreeuw plaatste een kansrijke vrije trap recht op keeper Van der Meer. Nadat Admiraal leeg gespeeld het veld had verlaten, stuitte El Idrissi opnieuw op centrale verdediger Oudijk, maar daarna voltrok zich het noodlot over de Voorhouters. Na fataal balverlies op het middenveld startte de razendsnelle RVC'33-counter, waarbij uiteindelijk Frank Stolwijk de bal naar Mark Sluijs speelde, die vervolgens de bal in het verlaten doel schoof (0-1). Foreholte had nog een kwartier om de zaak recht te zetten. Gek genoeg kregen ze daar ook kansen voor tegen een weifelend RVC. Jelle Geerlings kopte naast, Idrissi schoot een vrije trap in de zelfde richting. In de slotfase dook doelman Van der Meer tijdens een scrimmage in het doelgebied op de bal. In de laatste seconden beslisten de Reeuwijkers de wedstrijd opnieuw vanuit een counter, waarbij opnieuw Frank Stolwijk de glorie overliet aan invaller Mark Sluijs (0-2).