ESTO en Foreholte delen de punten

Voorhout • Foreholte had waarschijnlijk aan het eind van de negentig minuten het meeste recht op de drie punten gezien het niveauverschil, maar kennelijk konden vriend en vijand leven met het feit dat beide ploegen met een punt richting de derde helft vertrokken.

De ploeg van trainer Frank Bloemheuvel verscheen wel heel erg gemodificeerd aan de start met het duel tegen het laaggeplaatste ESTO uit Bodegraven. Sterkhouders als Jelle Veenvliet, Sam Lemmers, Tjeerd van der Zwaan, Sten Admiraal en Olle Roffelsen ontbraken en alleen Roffelsen zat op de wisselbank. Dat gaf overigens de gelegenheid aan Bloemheuvel om eerstejaars senior Jaap de Graaf in de basis te plaatsen op de sleutelpositie voor de Voorhoutse verdediging. Ook Guido Drewes en Casper Brabander verschenen weer aan de start. Diezelfde Drewes kon net niet voldoende kracht zetten achter zijn inzet in de 8e minuut vanuit een voorzet van Jelle Geerlings. Daarna waren de grote kansen voor de thuisploeg. Eerst kon Matthijs Guijt, gestrekt naar de hoek nog redding brengen en  een minuut later ging heel Voorhout door het oog van de naald toen spits Jordy Romijn van dichtbij net naast de linkerpaal wist te schieten.

Kansen

Foreholte speelde plichtmatig in het combinatievoetbal en was daarnaast uitermate slordig in de passing. Na een onoplettendheid in het centrum van de verdediging kon Kevin Duthler doorgaan op Foreholte-keeper Matthijs Guijt. Gelukkig plaatste Duthler de bal niet alleen over Guijt, maar ook over het Voorhoutse doel. In het verdere verloop kreeg het spel van beide ploegen een bedenkelijk hoog zomeravondvoetbal niveau. Schotkansen die de Voorhouters nog kregen werden respectievelijk door William van Vliet, Guido Drewes en Marouane el Idrissi betrekkelijk kansloos over geschoten.

Twee doelpunten

In de tweede helft hadden de Voorhouters verreweg het beste van het spel. Met de wind in de rug schoot Van Vliet in de tweede minuut opnieuw over, waarna het de beurt was aan Casper Brabander om vanaf de zestien meter lijn op aangeven van Jelle Geerlings keeper Donny Veenis twee keer achter elkaar betrekkelijk makkelijk te zien redden. In de 11e minuut was het ESTO dat na Voorhouts balverlies aan de linkerkant van het middenveld met drie passes Kevin Duthler vrij zette voor Matthijs Guijt. Duthler schoot prima binnen (1-0). Heel verrassend sloegen de Voorhouters onmiddellijk terug, want bij de eerste de beste aanval slingerde Jelle Geerlings de bal voor het doel, waarbij spits Toni Arroyo tot verbijstering van de ESTO-verdediging inclusief doelman Veenis de bal nog met een uitschuifbeen diagonaal over de doellijn liet hobbelen.

In het laatste half uur ging Foreholte op zoek naar de overwinning, maar tot hele grote kansen leidde dat nu ook weer niet. Opmerkelijk was wel dat de Voorhouters zich vaak in schietpositie wisten te brengen, maar dat het daaropvolgend schot van een bedroevend gehalte was. In de laatste vijf minuten ontwikkelde ESTO nog een soort van offensiefje, maar de Voorhouters hielden het hoofd koel en namen genoegen met het punt.