TOP verliest beslissende playoff van Fortuna | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr./René van Dam
Sassenheim

TOP verliest beslissende playoff van Fortuna

  Sport

Sassenheim • Na het verlies in de tweede playoff-wedstrijd tegen Fortuna/Deltalogistiek is de regerend landskampioen TOP uitgeschakeld voor de finale om het landskampioenschap. Nadat vorige week de eerste playoff-wedstrijd werd verloren moest er gewonnen worden om nog een derde wedstrijd te kunnen spelen. TOP speelde met meer passie en inzet dan vorige week, maar dat was niet voldoende om te winnen. Fortuna had, na een wat moeizaam begin, de wedstrijd in handen en steeds als TOP aanhaakte scoorde de ploeg uit Delft. Na een 12-10 ruststand moest TOP zijn meerdere erkennen in Fortuna en met 22-17 eindigde het zaalseizoen. Na een succesvolle reeks van vier finales en drie opeenvolgende landstitels ontbreekt TOP komende zaterdag in de finale in Ziggodome.

De opdracht vooraf was duidelijk: winnen en zo een derde beslissend duel afdwingen. In een mooie ambiance met twee fantastische supportersgroepen startte TOP prima en kwam met drie damesgoals (Sanne Jousma, Barbara Brouwer en Celeste Split) op een 2-3 voorsprong. TOP gaf verdedigend veel druk en maakte het Fortuna in de rebound moeilijk door mee te zakken en zo de ballen te onderscheppen, eigenlijk het spel dat Fortuna zelf zo graag speelt. Celeste Split verdedigde Fleur Hoek die vorige week het verschil maakte. Dat deed zij zeer verdienstelijk, want Hoek kwam maar tot één veldgoal. Bij Fortuna waren het de andere spelers die de scorende rol konden overnemen. TOP was de eerste tien minuten beter maar kon dat onvoldoende in de score uitdrukken. Het afrondingspercentage was daarvoor te laag. Vanaf 6-6 nam Fortuna het initiatief, kon langzaam het eigen spelletje weer gaan spelen en kon door de sterke rebound maar blijven herhalen op het schot. Het lukte TOP niet onder de druk uit te komen en had daarbij ook wat pech. Steeds als TOP scoorde en de achterstand verkleinde, scoorde Fortuna en zo ging de rust in met een 12-10 achterstand.

Klok als tegenstander

Na rust scoorde Fortuna gelijk de derde damesgoal op rij en vanaf dat moment glipte de wedstrijd uit de handen van TOP. De klok werd daarbij de grootste tegenstander, want Fortuna vertraagde het spel enorm en had daarnaast door de rebound die als vanouds heerste lange aanvallen. Schoten die werden gemist, werden afgevangen en gelijk doorgespeeld op een vrijstaande speler en TOP was daar een aantal keer niet alert genoeg. Met een aantal goals kon Fortuna het gat vergroten naar vier doelpunten. Celeste Split werd van vak gewisseld om nog wat te forceren. TOP had daardoor wel wat meer rebound en meer aanvallen, maar de druk van Fortuna dwong TOP tot het maken van verkeerde keuzes. De druk kwam aanvallend veel bij aanvoerder Mick Snel te liggen en hij wist nog wel de 18-15 en 20-17 te scoren.

Landstitel niet verdedigen

De strijdlust bleef aanwezig, maar de wedstrijd kon niet meer worden gekanteld. Fortuna vierde iedere onderschepping en rebound en de laatste goal was typerend voor de twee playoff-wedstrijden: een lange Fortuna-aanval, geduld, rebound, goal. Eindstand 22-17 en een terechte finalist Fortuna, dat hiermee op herhaling mag in Ziggodome. Voor TOP is het seizoen door dit verlies voorbij en daarmee ook de mogelijkheid om de landstitel te verdedigen. 

Voor TOP/SolarCompleet waren er ondanks het verlies nog wel twee feestjes te vieren: de C1 werd landskampioen en de A1 staat aanstaande zaterdag wel in de Ziggodome om de finale om het landskampioenschap te spelen. Tegenstander is dan DVO A1 uit Bennekom.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>