Newaza toernooi brengt 290 judoka's op de mat | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Newaza toernooi brengt 290 judoka's op de mat

  Sport

Voorhout • Sportschool Kaizen hield op zondag 7 april voor 290 judoka's in de leeftijd van zes tot en met elf jaar een groot newaza toernooi. Op dit toernooi mag er alleen gestoeid worden op de grond en kunnen er bij de jeugd alleen houdgrepen gemaakt worden.

"Geweldig om te zien hoe groot het judo in de streek is. Aan dit toernooi doen judoclubs mee uit de directe omgeving. Het is voor de achtste keer dat we dit toernooi organiseren en het blijft gewoon erg leuk om te doen. Voor sommige kinderen is dit al het zoveelste toernooi en vinden het heel spannend, omdat ze hopen op een mooie medaille. Voor andere kinderen is het al een hele overwinning dat ze de mat op durven te komen om te stoeien. Het is zo divers en dat maakt dit toernooi zo geweldig leuk. Uiteraard ben ik enorm afhankelijk van een hele grote groep vrijwilligers op zo'n dag. Dankzij hen kan ik een strak tijdschema hanteren en kunnen we op een dag als deze meer dan 1.100 judowedstrijden scheidsrechteren. Alle kinderen judoën in een poule. Hierdoor krijgen ze lekker veel wedstrijdjes en mogen ze flink aan de bak," vertelt trainer Johan Zagers. Aan het einde kregen alle deelnemers een mooi aandenken aan het toernooi. 

Komend weekend zullen de judoka's vanaf 12 jaar en ouder de mat betreden om onderling uit te maken wie zich dit jaar 'newaza-kampioen mag noemen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>