Afbeelding

TOP/SolarCompleet A1 na spectaculaire inhaalrace Nederlands kampioen

Sport Sassenheim

Sassenheim • TOP/SolarCompleet A1 heeft de juniorenfinale om het landskampioenschap in Ziggo Dome gewonnen. Pas in de laatste minuut werd DVO met 20-19 verslagen.

De ploeg van coaches Bas Harland en Christiaan Germans wist in de playoffs beide duels tegen Dos'46 A1 te winnen. In de finale troffen ze DVO A1 als tegenstander, dat te sterk was voor Fortuna A1.

In de eerste helft was het stuivertje wisselen tussen de twee ploegen. DVO kwam beter uit de startblokken, maar na de 3-0 kwam TOP terug tot 3-3. Bij rust stond DVO met 10-11 voor. Ook in de tweede helft kwam de ploeg uit Bennekom beter uit de startblokken. Via 11-13, komt TOP nog bij tot 12-14, maar moet DVO daarna laten gaan. De ploeg loopt uit naar zes verschil (12-18), met nog twaalf minuten op de klok.

Inhaalrace

TOP begint aan een inhaalrace en komt terug tot 14-18. De ploeg gelooft erin en na een actie van Thijs van der Zaag scoort Stan Olsthoorn de strafworp (15-18). DVO maakt nog een doelpunt (15-19), maar kan de resterende vijf minuten niet meer scoren. Stan Postma en Milou Schuiling schieten TOP dichterbij, waarna Julia Schuiling met twee goals TOP langszij brengt (19-19).

Strafworp in laatste minuut

DVO krijgt de bal uit, maar Alon Keijzer kan de afvallende bal pakken. De laatste aanval van TOP kan met nog 40 seconden op de klok de winnende maken. Na een overtreding bij de rebound fluit de scheidsrechter voor een strafworp. Siem van Osnabrugge blijft koel en maakt de winnende, waardoor TOP A1 voor het eerst in de geschiedenis landskampioen zaal is.