Ondanks de goedkeepende Romy Verweij verliest Foreholte en degradeert na twee jaar uit de eredivisie. Foto: pr.

Handbalster Foreholte degraderen uit eredivisie

Sport Voorhout

Voorhout • Het doek is gevallen voor de dames van Foreholte. De handbalsters verloren met 35-25 van Borhave en degraderen uit de eredivisie.

De eerste ontmoeting met Borhave in de nacompetitie was nog met een punt verschil verloren gegaan. Toch een beetje reden tot optimisme. Alleen is dit keer dat optimisme al snel de bodem ingeslagen. In de warming-up raakt Anne de Vries geblesseerd en blijkt niet meer inzetbaar. En voordat iedereen ook maar positie heeft ingenomen staat de thuisploeg op een voorsprong van drie punten. En die voorsprong is niet meer uit handen gegeven. Via 5-5, 9-8 en 11-10 komt Foreholte wel dichterbij, maar kan geen afstand nemen. Borhave weet in het slot van de eerste helft weer een gat te slaan, waardoor de ploegen bij een 15-12 stand gaan rusten.

Ontgoocheling

De tweede helft is kort samengevat een ontgoocheling. Met een hoog baltempo wordt de Voorhoutse verdediging keer op keer uit elkaar gespeeld en weet Borhave de vrije speelster te vinden. Ondanks een aantal goede reddingen van keepster Romy Verweij kijkt Foreholte aan het einde van de wedstrijd weer tegen een fors verschil aan.

Door de 35-25 is degradatie een feit voor Foreholte. In de resterende twee wedstrijden zijn niet genoeg punten meer te behalen. Volgend seizoen acteren de Voorhoutsen in de eerste divisie.