Melanie Zwaan kan de defensie van DSVD niet afschudden. | Foto: pr.
Melanie Zwaan kan de defensie van DSVD niet afschudden. | Foto: pr. Foto: pr.

Handbalsters Foreholte verliezen nipt van DSVD

Sport Voorhout

Voorhout • Vlak voor rust stond Foreholte nog voor tegen DSVD, maar het lukte de Voorhoutse ploeg niet om de punten mee naar huis te nemen. DSVD trok met 27-26 aan het langste eind.

Na een moeizame start waarin Foreholte nog niet het ritme leek te vinden, keek de ploeg van coach Erik van der Wel al tegen een achterstand aan. Met hulp van enkele goede reddingen van de keepster weet de Voorhoutse ploeg de schotkracht van de tegenstander te beteugelen. Ook een belangrijk wapen van DSVD, de snelle tegenaanval, wordt keer op keer opgevangen. En als eenmaal de verdediging is georganiseerd heeft de tegenstander onvoldoende variatie om te verrassen. Met als gevolg dat Foreholte naar een verdiende 9-13 voorsprong.

Zo'n 7 minuten voor de rust geeft Foreholte de voorsprong toch uit handen. Alle samenwerking ontbreekt waardoor in de aanval veel balverlies is en DSVD de kans krijgt om niet alleen aan te sluiten, maar met een voorsprong van twee punten te gaan rusten.

Nadeel

In het tweede bedrijf is er sprake van een echt duel. Foreholte weet de achterstand weg te werken en zelfs een voorsprong op te bouwen. Enkele beslissingen vallen niet in Voorhouts voordeel uit, waardoor een tussenstand van 27-24 ontstaat. En ook met een laatste krachtsinspanning weten de bezoekers niet verder te komen dan tot op één doelpunt verschil.

Foreholte is al gedegradeerd en rest in de nacompetitie nog één duel.