Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Matig Teylingen houdt punt over bij ESTO

  Sport

Sassenheim • Een teleurstellend acterend Teylingen heeft op bezoek bij ESTO een punt overgehouden. Dit was gezien de verhoudingen op het veld het maximale. De Sassenheimers speelden matig, creëerden amper kansen en kwamen enkele keren erg goed weg, mede dankzij goed keeperswerk van clubman Wessel Zonjee. Hij mocht keepen omdat vaste sluitpost Tarek Kharboutli aankomende week er niet zal zijn. Zonjee heeft laten zien dat hij nog altijd prima het niveau van de Tweede Klasse aan kan na zijn uitstekende optreden gisteren.

De openingsfase was veelbelovend. Teylingen kwam al vroeg op voorsprong dankzij Pascal de Ridder. En dat mag in de krant. Hij scoorde namelijk z'n eerste doelpunt in dit seizoen. Hij schoot de bal tegen eerst tegen de doelman van ESTO aan, maar in de rebound schoot hij wel raak. In de 23e competitiewedstrijd kon de Ridder dan eindelijk juichen en misschien is dit een voorbode voor de resterende drie competitiewedstrijden én de naderende nacompetitie.

Vanaf de 0-1 was het meer ESTO wat de klok sloeg en na een ruim half uur op gelijke hoogte kwam via Robin Bruinen door een makkelijk gegeven penalty, na een vermeende overtreding van aanvoerder Raymond Dolieslager. Voor de rust was het topscorer Jaap Zwetsloot met een kopbal net over vanuit een corner.

De tweede helft was van beide teams van een bedenkelijk niveau. Er was continu sprake van balverlies aan beide kanten en dat zorgde voor een rommeltje binnen de lijnen. Vlak voor tijd kreeg ESTO dé kans op de winnende goal, maar Zonjee pakte deze inzet knap.

Teylingen hield zo een punt over in Bodegraven en met nog drie competitiewedstrijden te gaan. Te weten: RVC'33 (thuis), Altior (uit) en HVV (thuis). Trainer Marc van Wonderen zag een matig Teylingen en hoopt dat z'n ploeg op tijd 'in shape' is voor het toetje: "Ja, het was zeker niet best wat wij vandaag hebben laten zien. Aan de bal ontzettend slordig, al was het begin zeker niet verkeerd. In de tweede helft leek de pijp leeg, misschien door het warme weer en het zware Paasweekend. Met nog drie wedstrijden te gaan hoop ik dat we er straks klaar voor zijn. Ook hebben we iedereen keihard nodig. Vandaag was Mark van der Vlugt bijvoorbeeld niet fit genoeg en Lasse van Wijk missen we als het goed is de rest van het seizoen." Teylingen is op zondag 28 april vrij en hervat de competitie op zondag 5 mei thuis tegen RVC'33.

15. 0-1, Pascal de Ridder, 33. 1-1, Robin Bruinen

Opstelling: Zonjee, Vooijs, van den Nouland, Dolieslager, Heemskerk; Rodenburg, Prange (46. van der Vlugt), Witkamp (60. Acimovic); Ritzen (76. Dofferhoff), Zwetsloot en de Ridder.

Meer berichten