Logo deteylinger.nl
Coach Jesse van Rijn van VCS dames 1 spreekt zijn speelsters toe. | Foto: pr.
Coach Jesse van Rijn van VCS dames 1 spreekt zijn speelsters toe. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

VCS dames 1 terug in de promotieklasse

  Sport

Sassenheim • Na twee spannende promotie/degradatie-wedstrijden is het de dames van Volleybalclub Sassenheim gelukt: komend seizoen keren ze terug in de promotieklasse. Na de degradatie van vorig jaar een verdiend succes voor het team van trainer Jesse van Rijn.

In de reguliere competitie eindigden de dames op de derde plek in de eerste klasse, maar doordat nummer 2 Kalinko afzag van de p/d-wedstrijden kreeg VCS dit weekend de kans om via deze nacompetitie alsnog een plek in de promotieklasse te bemachtigen. Vanwege een blessure van Jessica Sietsema beschikte het team slechts over één middenaanvaller. Gelukkig bood dames2-speelster Marloes Alberts wederom de helpende hand. Eerst speelde het team tegen VC Shot, een jeugdig team dat de eerste set oppermachtig was: 14-25. Mentaal gezien waren ze echter de mindere: via 25-22 en een zenuwslopende 18-16 boog VCS de achterstand om in een 2-1 winst.

Promotie

Terwijl VC Shot de tweede wedstrijd speelde tegen VTC Woerden, kon VCS even in het zonnetje genieten van de overwinning. Woerden wist relatief eenvoudig van Shot te winnen, waardoor de derde wedstrijd allesbeslissend was. VTC Woerden was een oude bekende van het vorige seizoen, een ervaren team dat zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaf. Dankzij alert volleybal en de aanvalskracht van met name buitenaanvalster Iris van Rijn was VCS twee sets net aan de meerdere van Woerden: met 26-24 en 25-22 was de winst en daarmee de promotie een feit.

Voor dames 1 is het seizoen nog altijd niet voorbij. Op 11 mei spelen zij als kers op de taart de bekerfinale in Maarssen tegen poule-genoot Timios. En ook een ander VCS-team is nog niet klaar. Recreanten 1 behaalde het kampioenschap in de A-poule en neemt 13 juli deel aan het Nederlands Recreanten Kampioenschap in Utrecht.

Meer berichten