Teleurstellend Hongaars WTCR-weekend voor Niels Langeveld | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Florent Gooden
Sassenheim

Teleurstellend Hongaars WTCR-weekend voor Niels Langeveld

  Sport

Sassenheim • Het WTCR-weekend op de Hungaroring is voor Niels Langeveld ongelukkig verlopen. Na een teleurstellende kwalificatie zat er voor de coureur uit Sassenheim niet meer in dan een achttiende plaats in de derde race. Langeveld en zijn team Comtoyou Team Audi Sport hebben de oorzaak van het tegenvallende presteren inmiddels wel geïdentificeerd. Samen kijken ze nu uit naar het raceweekend op de Slovakia Ring, dat over twee weken alweer op de kalender staat.

Vol vertrouwen had Langeveld toegeleefd naar het tweede WTCR-weekend van het seizoen. De Hungaroring kende geen geheimen voor de coureur, een circuit waar hij eerder goede resultaten had behaald. "Ik had echt het idee dat we hier goed zouden kunnen scoren en dat ik in ieder geval de snelste Audi-rijder kon zijn. In de vrije training had ik er ook een goed gevoel over, toen zat ik er goed bij."

Teleurgesteld

In de zo cruciale kwalificatie kwam het er echter niet uit. "Ik heb vier keer aangezet, maar het is niet gelukt. Ik kwam maar niet onder de 1.53.8. Natuurlijk analyseer je dan samen met het team en met mijn engineer Herman de Jager waar het aan kan liggen. Ik ging 's avonds laat weg en was 's ochtends vroeg weer op het circuit, want je wilt er alles aan doen. Maar het kwam er niet uit, ik ben zwaar teleurgesteld in hoe het is verlopen."

Iedereen heeft het lastig

Langeveld was niet de enige die een moeilijk weekend had. Ondanks zijn tegenvallende resultaten liet de Nederlander diverse grote namen in de toerwagenwereld achter zich. "Dan realiseer je je wel dat je in een wereldkampioenschap rijdt. Je hoeft maar een paar tienden te laten liggen en je doet meteen niet meer mee – ook de jongens met diverse toerwagentitels op hun naam. Iedereen heeft 't lastig en moet vechten voor wat hij waard is."
 

In de races probeerde Langeveld er het maximale uit te halen, maar in het achterveld op een halfnatte baan viel dat niet mee. Zijn tweede race kwam voortijdig ten einde toen hij te weinig ruimte kreeg van een teamgenoot en hun wielen in elkaar haakten. "Ik ben in die ene race meer geraakt dan in mijn hele vorige seizoen in TCR Germany bij elkaar! Ik heb veel geïncasseerd, op de Slovakia Ring is het tijd om uit te delen."

Slowakije

De Sassenheimer gaat kortom strijdbaar naar de Slovakia Ring, waar tussen 10 en 12 mei de volgende WTCR-ronde wordt verreden. De voorbereidingstijd van twee weken vindt hij absoluut niet te kort. "Ik kan niet wachten, wat mij betreft mogen we er morgen rijden! Ik heb twee dagen op de Slovakia Ring getest en dat ging heel goed. Bovendien zijn we er met het team wel achter waarom het niet ging. Daarom ga ik met een heel positief gevoel naar Slowakije toe. Dit was niet het weekend waarop ik had gehoopt, dus even resetten en opladen – en dan gaan we er weer voor!"

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>