Voor The Bassets zit loodzwaar seizoen erop | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
The Bassets kan de studenten uit Delft niet afstoppen.
The Bassets kan de studenten uit Delft niet afstoppen. (Foto: pr.)
Sassenheim

Voor The Bassets zit loodzwaar seizoen erop

  Sport

Sassenheim • Voor de rugbyers van The Bassets zit eindelijk het loodzware seizoen erop. Ook de laatste wedstrijd werd met dikke cijfers van de studenten in Delft verloren (58-11).

Dit seizoen gaat de boeken in als ronduit slecht, met als lichtpuntje dat er niet gedegradeerd kan worden, omdat de Ereklasse van twaalf naar veertien teams wordt uitgebreid. Dat het seizoen zo dramatisch verliep heeft aanwijsbare redenen. Vorig jaar stopte diverse basiskrachten en moest The Bassets het met een sterk uitgedunde selectie gaan doen. De blessurebank was vanaf de eerste wedstrijd al goed gevuld en dat bleef zo tot aan de dag van vandaag. Er waren spelers die om wat voor reden ook tijdens het seizoen genoodzaakt waren te stoppen. De drie aangetrokken buitenlandse gastspelers brachten ook geen succes. Slechts een van de drie bleek het Ereklasse-niveau aan te kunnen. Tijdens het seizoen besloten trainer Phil Leck en The Bassets een punt achter de samenwerking te zetten.

The Bassets gaat in de aankomende maanden met een commissie aan de slag om de nieuwe trainer Storm Carrol van degelijk spelersmateriaal te voorzien. In september start het nieuwe rugbyseizoen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>