Foreholte speelt gelijk tegen KDO

Voorhout • Wellicht ging Foreholte enigszins teleurgesteld van het veld na het gelijke spel tegen het Kwakelse KDO, maar anderzijds dachten de mannen van KDO-trainer Raymond de Jong drieëntachtig minuten lang dat zij de voor hen belangrijke drie wedstrijdpunten mee terug naar De Kwakel konden nemen.

Vanaf de aftrap had KDO het beste van het spel. Logisch ook, de ploeg was na lange tijd weer compleet en op sterkte. Zo laat in het seizoen was er juist voor KDO nog een prijs (derde periodetitel) te verdienen. Hoewel er zich gedurende de gehele eerste helft nauwelijks doelrijpe kansen voordeden, speelden de Kwakelaars het meest verzorgde voetbal. Uiteindelijk resulteerde het in de achtendertigste minuut in een open kans voor Erik Verbruggen vanuit een vrije trap vanaf de linkerkant. Zijn te zwakke inzet stuitte op doelman Matthijs Guijt. Aan de andere kant had Jesper Oudshoorn nauwelijks iets te doen gehad en kon hij ook alleen maar toezien toen Toni Arroyo vanuit een voorzet van William van Vliet de bal op de paal kopte. Vlak voor rust kroop Foreholte door het oog van de naald toen de doorgebroken Jesse Stange de volkomen vrijstaande Mathijs van Rijn niet wist te bereiken.

Twee goals

Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Al snel brak de wedstrijd open toen in een dreigende KDO-aanval Tjeerd van der Zwaan de scherpe voorzet van spits Mathijs van Rijn onhoudbaar achter keeper Matthijs Guijt schoot (0-1). Al snel maakte de wekenlang geblesseerde Sten Admiraal zijn rentree toen Olle Roffelsen aangeslagen het veld moest verlaten. KDO kreeg meer dan redelijke kansen om de wedstrijd te beslissen via Jesse Stange, wiens schot via Guijt en een koppende Pim Spreeuw alsnog tot corner werd omgebogen. Daarna was het invaller Joris Kortenhorst die vrijwel ongehinderd de negende corner van Jim Klijn hard op de lat kopte. Maar vervolgens pakten de Voorhouters onder leiding van Admiraal en Van Vliet het initiatief ten einde nog wat van deze wedstrijd te maken. Eerst schoot Sten Admiraal nog van afstand op de rechterpaal, om daarna een kansrijke vrije trap over het doel te jagen. Maar in de 84ste minuut was er geen houden meer aan en verdween het vlammende schot van Admiraal onhoudbaar voor Oudshoorn in de linkerbovenhoek (1-1).

Vol voor de winst

De slotfase was bloedstollend, omdat beide ploegen vol voor de winst probeerden te gaan. Het speelveld werd heel groot. Drie aanvallers verschenen vaak tegen drie verdedigers en invaller Rick Brabander vond dat hij had gescoord, nadat zijn inzet door Jesper Oudshoorn met kunst en vliegwerk van of vanachter de lijn was weggehaald. KDO-grensrechter Rijnders en zeker scheidsrechter Wagner bevonden zich in een positie dat zij het onmogelijk konden waarnemen en anderzijds had Brabander de bal gewoon door het net heen moeten schieten in plaats van de slappe inzet. Broer Casper Brabander gaf wat dat betreft het goede voorbeeld, maar zijn vlammende inzet werd gepareerd door de reddende Oudshoorn. Van daaruit eindigde de spannende eindfase na enkele minuten in een terecht gelijkspel.