| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Teylingen wint eenvoudig van RVC'33

Sassenheim • In een onverwacht gemakkelijk middagje heeft Teylingen RVC'33 uit Reeuwijk aan de kant geschoven: 3-1. De bezoekers, die nog volop meespelen om een periodetitel, kwamen er niet aan te pas. Voor de rust scoorden Pascal de Ridder en gelegenheidsmiddenvelder Collin Dofferhoff. Na de rust was het Jaap Zwetsloot die de wedstrijd in het slot schoot. Het was alweer z'n 26ste doelpunt van de competitie.

Trainer Marc van Wonderen was tevreden over de prestatie die zijn ploeg op de mat heeft gelegd: "We hebben vorige week donderdag geoefend tegen Eersteklasser DSOV (5-3 verloren, red.). Daar hebben we goede dingen laten zien, met name in de manier van opbouwen. Deze wedstrijd was een prima vervolg hierop. De veranderingen die we aangebracht hebben, bevalt erg goed. We behouden de bal nu langer in de ploeg en creëren door dit geduld vaker een man meer op het middenveld. Eveneens hebben we wat meer diepte in ons spel en zodoende is de tegenstander meer verrast. Ook merk ik dat we meer kansen krijgen, zo ook vandaag".

In de eerste helft controleerde de Sassenheimers de wedstrijd, zonder daarbij direct grote kansen te creëren. Na een goede steekpass van middenvelder Rik Prange was het De Ridder die z'n tweede goal van de competitie liet aantekenen. Hij rondde beheerst af in de één tegen één. Ook de 2-0 was een mooi uitgespeelde aanval via De Ridder, Sam Witkamp en uiteindelijk Dofferhoff, die tegendraads goed binnenschoot. Sluitpost Wessel Zonjee moest slechts eenmaal handelend optreden en deed dit prima.

Counter

In het tweede bedrijf (zonder de geblesseerd achter gebleven Mark van der Vlugt) probeerde de Reeuwijkers het wel, maar het bleek onmacht. Zwetsloot counterde richting de 3-0, omspeelde de keeper en schoot vanuit een kleine hoek knap raak. De topscorer pikte zo toch weer z'n doelpuntje mee. In de slotfase kregen de gasten nog een penalty die Zonjee aanvankelijk stopte, echter in de rebound was hij kansloos.

Bij vlagen werd er goed veldspel op de mat gelegd, gepaard met veel kansen en mooie goals. Als het zo doorgaat is Teylingen een ploeg die klaar is voor de nacompetitie, maar misschien nog wel belangrijker: een team dat begint met een dosis zelfvertrouwen. De praktijk zal dit moeten uitwijzen.

Van de laatste elf competitiewedstrijden heeft Teylingen er slechts één verloren. Op zondag 19 mei speelt Teylingen op bezoek bij Altior om een week later de reguliere competitie af te sluiten thuis tegen HVV.

21. 1-0, Pascal de Ridder, 32. 2-0, Collin Dofferhoff, 71. 3-0, Jaap Zwetsloot, 90. 3-1, Frank Stolwijk

Opstelling: Zonjee, Vooijs, van den Nouland, Dolieslager, Heemskerk; Dofferhoff (77. Acimovic), van der Vlugt (46. Safi), Prange; Witkamp (69. Ritzen), Zwetsloot en de Ridder.