Afbeelding

Zwakke eerste helft doet Foreholte de das om

Sport

Voorhout • Foreholte is de tweede helft de bovenliggende partij tegen Laakkwartier, maar de wedstrijd is dan al beslist door een 4-1 voorsprong bij rust voor de thuisploeg.

Foreholte begon nog zonder Sten Admiraal en de zieke Marouane el Idrissi. Met name in de eerste helft was Rik Brabander nadrukkelijk in de weer om zijn comeback kracht bij te zetten als meest bedrijvige en gevaarlijke aanvaller vanuit de Bollenstreek. De middag stond echter geheel in het teken van de scheidsrechter van dienst. Toegegeven, de Voorhouters bakten er voor rust weinig tot niets van, maar waar de scheidsrechter deze middag mee bezig was, behalve dan de gebraden Laakkwartierse-haan uit te hangen, was werkelijk een raadsel. Zowel bij de niet onbelangrijke 3-1 als bij de 4-1, liet hij de voor buitenspel vlaggende Voorhoutse grensrechter als een klein kind aan de kant staan.

Benutte vrije trap

Laakkwartier pakte na het beginsignaal het initiatief. Met name zij hadden een belang in deze wedstrijd. Nadat Carston Martijn zijn terugspeelbal over Laakkwartier-keeper Veugelers, tot zijn opluchting, nog voor de doellijn achterhaald zag worden, waren er kansen voor de Haagse aanvallers Brahim Kourami (lastig schot gestopt door Foreholte-keeper Guijt), Mo Ouarraki (schot over doel) en een kopbal van Michael Stam (net naast). Het lag dan ook in het beeld van de wedstrijd dat de eerder genoemde Michael Stam zijn ploeg op voorsprong zette vanuit een benutte vrije trap (1-0).

Slap

Foreholte speelde de Haagse ploeg in de kaart middels slap onnauwkeurig samenspel. Topscoorder Bilal Aydin scoorde fenomenaal, wederom vanuit een vrije trap. Matthijs Guijt zag de bal eerst op zich afkomen, maar de traptechniek van Aydin zorgde er voor dat de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek vloog (2-0). Een minuut later sloegen de Voorhouters terug via Toni Arroyo, die een aanval over rechts vanuit Brabander en Joost van Dam wist binnen te werken (2-1). De hoop op een beter resultaat werd vanaf de aftrap de grond in geboord toen het eerste vlagsignaal van grensrechter Ben Spreeuw door de scheidsrechter doodleuk genegeerd werd en Aydin mocht binnen tikken (3 -1). Verbijsterd deed Foreholte z'n beklag, hetgeen beloond werd met de gele kaart. In de blessuretijd van de eerste helft herhaalde de situatie zich. Dit keer was het Oussama Chaabaoui die mocht intikken (4-1). Gefrustreerd en woedend verdwenen de Voorhouters naar de kleedkamer, waarbij de scheidsrechter verbaal niet gespaard werd door de volgers. Te makkelijk werd wellicht vergeten dat de ploeg de wedstrijd veels te licht had opgevat en alle ruimte had gegeven aan een ontketend en scherp spelend Laakkwartier.

Spreeuw haalt zijn gram

De tweede helft was Foreholte de bovenliggende partij. Logisch ook, Laakkwartier liet zich terugzakken en kwam vanuit de counter zeker vier keer tot een eigenlijk niet te missen kans. In die zin had de einduitslag voor de Voorhouters nog veel dramatischer kunnen uitvallen, maar Ouarraki, Aydin en Chaabaoui stuitten op doelman Guijt, dan wel dat ze het doelvlak niet wisten te raken. Tussendoor haalde centrale verdediger Pim Spreeuw z'n gram toen hij schitterend van afstand binnenschoot (4-2). Laakkwartier trok alle registers open om de belangrijke overwinning over de streep te trekken en wist zelfs een uitroepteken te zetten toen Mo Ouarraki zijn meer dan verdiende doelpunt mocht maken door op zijn eigen wijze Matthijs Guijt te omspelen om daarna de bal in het doel te plaatsen (5-2).