Rodenburg schiet Teylingen langs Altior | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: PR

Rodenburg schiet Teylingen langs Altior

  Sport

Sassenheim • In een relatief eenzijdige wedstrijd heeft Teylingen terecht met 1-2 gewonnen bij Altior. Teylingen was heer en meester, maar liet kans op kans liggen om het eerder te beslissen. Het was Niels Rodenburg die wel scherp was gistermiddag en met twee puike afstandsschoten de wedstrijd in Sassenheims voordeel wist te beslissen.

Negentig minuten lang waande Teylingen zich in de speeltuin. Er lagen zeeën van ruimtes op het veld en het leek wel of Altior zonder middenveld speelde. Door de geboden ruimtes wist Teylingen zo nu en dan niet wat het ermee aan moest. De 1-2 was dan ook een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Overwicht

Middenvelder Niels Rodenburg was logischerwijs content met de zege en zijn eigen optreden: "Dat ik zou spelen was eigenlijk niet de bedoeling, omdat ik vanwege werk een week in Sicilië had moeten zijn. Ik was blij dat ik mocht starten in de basis en dat betekent dat ik vol gaf geef. Ik had er zin in, voelde mij goed en ik had ook goed getraind. De start van de wedstrijd was goed, we hadden het overwicht, al hield de spits van Altior de bal goed vast, waardoor wij soms onder druk kwamen te staan. In balbezit kregen wij de ruimte om te voetballen en dat lukte vrij aardig."

Over zijn goals: "Ik vond de keeper heel erg zwak, dus ik besloot het eens van afstand te proberen. Met een zwabberschot lukte dit goed. In de tweede helft eenzelfde actie, toen Melle (de Louw, red.) hem breed gaf aan mij en ik van 20 meter wederom raak schoot. Altior kwam nog wel terug, maar de zege kwam nooit echt in gevaar. Volgende week thuis tegen HVV moeten wij proberen het goede gevoel vast te houden voor de nacompetitie een week later. Ik heb er vertrouwen in dat wij vanaf nu iedere wedstrijd gaan winnen."

Nacompetitie

Volgende week speelt Teylingen haar laatste reguliere competitiewedstrijd thuis tegen HVV. Uit werd er 1-1 gespeeld. De zondag er na start de nacompetitie, hoogstwaarschijnlijk beginnend met een uitwedstrijd. Zoals het er nu naar uit ziet wordt de tegenstander Groeneweg. Deze ploeg staat twaalfde in de Eerste Klasse.

Teylingen zal drie wedstrijden moeten winnen om richting de Eerste Klasse te gaan. Een kwartfinale begint het mee en mogelijk dus een halve finale en een grote finale op neutraal terrein. Met de vorm en het vertrouwen zit het wel goed op dit moment, gezien de statistiek dat er al twaalf officiële wedstrijden op rij niet verloren is.

26. 0-1, Niels Rodenburg, 65. 0-2, Niels Rodenburg, 67. 1-2, Marco Pellegrom

Opstelling: Zonjee, Acimovic (95. Mansour Baker), Vooijs, Dolieslager, Heemskerk, Rodenburg, Prange (65. de Louw), Dofferhoff, Witkamp (77. Safi), Zwetsloot en de Ridder.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>