Logo deteylinger.nl
Foto: CC0

Teylingen sluit competitie af op derde plaats

  Sport

Sassenheim • Teylingen heeft haar laatste competitiewedstrijd gewonnen met 2-1 van HVV. Tien minuten stonden de Sassenheimers nog op achterstand, maar in de slotfase wisten Jelle Vooijs en Jaap Zwetsloot de wedstrijd toch nog in het voordeel van Teylingen te beslissen. Door dit resultaat is Teylingen knap als derde geëindigd in de Tweede Klasse, achter kampioen TAC'90 en ROAC. In de nacompetitie treft het Groeneweg. Deze Eerste Klasser uit Zevenhuizen is twaalfde geworden met slechts veertien punten.

De start was moeizaam en al vrij snel kwam HVV op 0-1 door spits Jaap Donker. Teylingen vond elkaar moeilijk en het positiespel was daardoor erg onrustig en onsamenhangend. Toch kreeg Teylingen nog twee beste kansen middels topscorer Zwetsloot. In het tweede bedrijf (met de bedrijvige Sepehr Safi en Wesley Ritzen als invallers) leunde HVV, terecht, achterover en creëerde hierdoor helemaal niets meer. Teylingen bleef naarstig op zoek, telkens zonder scherpte voor de goal. Vooijs kopte een voorzet van Raymond Dolieslager goed in en even later rondde Zwetsloot knap af en maakte hiermee z'n 27e en laatste competitiegoal voor Teylingen. Hij verkast volgend seizoen naar FC Lisse. 

'Terecht hoog geeindigd'

De overwinning was misschien lichtelijk geflatteerd, maar niemand die daar om maalde na afloop aan Teylingen kant. Zo ook trainer Marc van Wonderen niet: "We hebben een goed seizoen gehad en zijn terecht zo hoog geëindigd. Ik ben benieuwd wat we kunnen laten zien in de nacompetitie. Met Groeneweg treffen we een ploeg die weinig punten verzameld heeft. Wij zijn in de positie dat we alles te winnen hebben en dat is misschien een voordeel. Mark van der Vlugt keert hoogstwaarschijnlijk terug en die kunnen we ook goed gebruiken".

Nacompetitie

Het is overig nog wel de vraag wanneer de wedstrijd gespeeld gaat worden. Groeneweg viert aankomend weekend haar 90-jarig jubileum en heeft van de KNVB uitstel van spelen gekregen op de gebruikelijke datum van zondag 2 juni. De exacte datum is nog niet bekend, maar dinsdag 4 juni of donderdag 6 juni ligt het meest voor de hand. Bij winst zal er op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) gespeeld worden en dat zal dan wederom een uitwedstrijd gaan worden. De eventuele finale is op zondag 16 juni en wordt gespeeld op neutraal terrein. Van Wonderen daarover: "Het is natuurlijk jammer dat we niet in het weekend kunnen spelen. Je wilt spelen met veel supporters en sfeer. De situatie is er, het zij zo en we gaan dan maar doordeweeks proberen ons te kwalificeren voor de halve finale. Ik heb vertrouwen in een goede afloop".

12. 0-1, Jaap Donker, 79. 1-1, Jelle Vooijs, 88. 2-1, Jaap Zwetsloot

Opstelling: Zonjee, Dofferhoff (73. Acimovic), van den Nouland, Dolieslager, Heemskerk; Rodenburg (46. Safi), Prange, Vooijs; de Louw (46. Ritzen), Zwetsloot en de Ridder.

Meer berichten