Logo deteylinger.nl
Veilingmeester Jaap Meiland hamert voor 35.000 euro aan kavels af tijdens de TOP-veiling. | Foto: pr.
Veilingmeester Jaap Meiland hamert voor 35.000 euro aan kavels af tijdens de TOP-veiling. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

TOP-veiling brengt record op: 35.000 euro

  Sport

Sassenheim • De vijfde veiling van korfbalvereniging TOP/SolarCompleet heeft een absoluut recordbedrag van maar liefst ruim 35.000 euro opgebracht.

De kantine van Sporthal De Korf in Sassenheim was op vrijdag 24 mei  al goed gevuld toen Hans van Breukelen een inspirerend verhaal hield over de successen, maar zeker ook de teleurstellingen in zijn leven. Hij heeft hier recent een boek over geschreven: 'Comeback'; en staat hier al een half jaar hoog mee in de lijst van best verkochte non-fictie boeken.

200 kavels

De veiling begon spectaculair met een door Van Breukelen ingebracht item dat bijna 1000 euro opbracht: een gesigneerde voetbal door de Oranje Leeuwinnen met een prachtig fotoboek over hun "road naar het EK". Daarna joeg veilingmeester Jaap Meiland de 200 kavels er met grote snelheid doorheen, waarbij zowel de sponsoren als de particulieren volop aan hun trekken kwamen. Zeker de door de selectie van TOP ingebrachte items deden het bijzonder goed, zoals de gesigneerde korfballen en t-shirts van de internationals van TOP, die in het Nederlands korfbalteam spelen.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de breedtesport binnen de vereniging.

Meer berichten