Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Zwemmen voor vrouwen bij de Columbiaan

  Sport

Voorhout • Zwemvereniging de Columbiaan won in maart 'Het Beste Idee' met hun plan 'Voor vrouwen, door vrouwen'.  De uitvoering ervan gaat dit najaar van start. Een aantal vrouwelijke instructeurs gaat vanaf september zwemles geven aan volwassen vrouwen.

De vijftig jarige zwemvereniging staat in de regio vooral bekend om de successen in het wedstrijdzwemmen en om alle kinderen die er het zwem-ABC hebben behaald. Maar ook volwassenen kunnen bij de Columbiaan terecht. Of het nu op eigen tempo het banen zwemmen is, de langebaanzwemmers, het conditiezwemmen voor volwassenen of het behalen van volwassen-zwemdiploma's; het is allemaal mogelijk in het kleine zwembad bij de KTS.

Vrouwen onder elkaar

Daar komt bij dat dankzij het belonen voor 'Het Beste Idee', de gemeente Teylingen de Columbiaan de gelegenheid geeft ook meer kwetsbare groepen te laten zwemmen. In september start een groep zwemmen 'Voor vrouwen, door vrouwen', waar vrouwen in een vertrouwde omgeving, onder elkaar kunnen zwemmen. Zo streeft de Columbiaan na dat iedereen - van jong tot oud, van ambitieus tot recreatief - deze gezonde sport kan beoefenen.

Sociale samenkomst

Zwemmen kan op verschillende momenten: in de avond voor recreatieve en ambitieuze zwemmers, maar ook op de donderdagochtend tijdens een sociale samenkomst voor 55-plussers. De volwassenen die met het baantjes trekken hun conditie op peil houden, zwemmen ook bij de Columbiaan. Zowel voor de gezonde beweging als voor ambities op het gebied van snelheden, slagen en diploma's heeft de Columbiaan enthousiaste en ervaren lesgevers aan het bad staan.

Meer berichten