Logo deteylinger.nl
Melanie van Vliet, Selina Juffermans, Sanne van der Hoorn, Sem van der Voort, Gerard Hollander en Lars Jirka zijn opnieuw kampioen.
Melanie van Vliet, Selina Juffermans, Sanne van der Hoorn, Sem van der Voort, Gerard Hollander en Lars Jirka zijn opnieuw kampioen. (Foto: pr.)
Sassenheim

Jeugd Dynamo voor derde jaar op rij kampioen

  Sport

Sassenheim • Het eerste jeugdteam van badmintonclub Dynamo Sassenheim is voor het derde jaar op rij kampioen geworden. Een unieke prestatie van het team, bestaande uit Melanie van Vliet, Selina Juffermans, Sanne van der Hoorn, Sem van der Voort, Gerard Hollander en Lars Jirka.

Twee jaar geleden werden de badmintonners kampioen in de leeftijdscategorie tot 13 jaar, vorig jaar tot 15 jaar en dit seizoen tot 17 jaar. Maar waar het in het verleden makkelijker ging, moest dit jaar worden gevochten voor ieder punt. De jeugdteams uit Noordwijkerhout, Hillegom en Pijnacker bleken serieuze concurrenten. In de onderlinge wedstrijden werd door alle teams afwisselend gewonnen of verloren.

De beslissing viel uiteindelijk in het laatste weekend. Dynamo speelde 4-4 gelijk tegen Noordwijkerhout, waardoor nummer twee Hillegom bij een 8-0 overwinning op nummer drie Pijnacker nog kans maakte op het kampioenschap. Hillegom won wel, maar met 6-2, waardoor het kampioenschap naar Sassenheim ging. Dynamo speelde vervolgend het kampioenschap van Zuid-Holland, waar een derde plek werd behaald.

Instuif

Dynamo organiseert op vrijdag 5 juli van 19.00 tot 20.30 uur een badminton-instuif voor kinderen van groep vijf tot en met acht van de basisschool in sporthal De Korf (Sportdreef 8a). Onder leiding van twee trainers maken de kinderen kennis met de beginselen van het badmintonspel. Deelname is gratis. De kinderen hoeven alleen sportkleren en zaalschoenen mee te nemen. Een racket kan van Dynamo geleend worden. Aanmelden via peter.vandervoort@kpnplanet.nl.

Meer berichten