Afbeelding

Lucky's Bowling gastheer NK Bowlen 2020

Sport Warmond

Warmond • Met de allereerste perfect game in Lucky's Bowling is de afsluiting van het bowlingseizoen spectaculair begonnen. Met twaalf strikes op rij zette de 30-jarige Marco Lammers uit Westzaan een score van 300 op het bord.

Het reguliere seizoen wordt door de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) afgesloten met de Dag Der Kampioenen (DDK), een evenement waaraan alle kampioenen van het afgelopen seizoen aan mogen deelnemen en het nog één keer tegen elkaar opnemen. Zondag 30 juni heeft de eerste voorronde plaatsgevonden op de 20 banen van Lucky's Bowling in Warmond.

Programma

Aan de DDK doen 62 heren en 58 dames mee. Allemaal zijn zij dit seizoen ergens kampioen geworden, dan wel binnen de vereniging, dan wel op landelijk niveau. Alle deelnemers spelen eerst 6 games voorronde, waarna de top 16 bij zowel de heren als de dames doorgaat naar de finales.

Deze finale worden gespeeld op zondag 7 juli, nadat op zaterdag 6 juli nog meer voorrondes zijn gespeeld. Aan het eind van de dag weten welke dame en welke heer zich de kampioen der kampioenen van seizoen 2018-2019 mag noemen.

Podium voor NK 2020

De Nederlandse Bowling Federatie organiseert gedurende een seizoen diverse Nederlandse kampioenschappen, voor alle verschillende doelgroepen, zoals senioren, jeugd, 50+, leden met een beperking, een speciaal NK voor basisschoolleerlingen. In 2020 worden al deze evenementen voor het eerst gebundeld tot één evenementen: de NK 2020. Lucky's Bowling is van mei tot en met juli 2020 gastheer voor de eerste editie van dit evenement.

Uit de krant