Nikki van der Post probeert op de cirkel om de bal te bemachtigen. Foto: pr.

Veerkracht zorgt voor winst voor hardwerkend Foreholte

Sport Voorhout

Voorhout • De handbalsters van Foreholte hebben eindelijk loon na werken gekregen. Na twee verliespartijen werd dit weekend wel gewonnen van DSS.

De eerste tien minuten ging het allemaal gelijk op. Een aantal kansen werden er aan de kant van Foreholte weer gemist. Ook was de dekking rommelig. Daar kwam bij dat de linksopbouw van DSS zorgde voor veel dreiging en daar moest Foreholte wat aan doen. In overtal ging de thuisploeg over op mandekking. De andere speelsters, geen afstandsschutters, probeerden door de dekking heen te komen, maar dat had Foreholte toen wel onder controle.

Veerkracht

De tweede helft startte niet goed en resulteerde in twee aanvallen met balverlies. De veerkracht van de Voorhoutsen was bepalend voor het terugkomen na achterstand. Met nog ongeveer vijftien minuten te spelen was daar de gelijke stand en werd het erg spannend. De speelsters van Foreholte hielden stand en de mandekking werkte goed. In de aanval was er alleen nog veel balverlies. Dit zorgde ervoor dat DSS iets meer kon scoren dan de eerste helft. Toch won Foreholte in eigen hal met 31-29 en kan het twee punten bijschrijven. Het staat momenteel op de zesde plaats in de eerste divisie.