| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Na zes weken zonder overwinning kan Foreholte weer punten bijschrijven

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte en Concordia zorgden vroeg in het seizoen al voor een soort van degradatievoetbal, waar in elk geval de Voorhoutse supporters met enig wantrouwen naar keken. Zeker, na zes weken zonder overwinning, maakte het in Voorhout niemand wat uit hoe de overwinning tot stand zou komen, maar die zege moest wel 'uit de tenen' van de formatie van trainer Bloemheuvel komen. Toen dat uiteindelijk gebeurde was het op De Elsgeest groot feest.

De Delftse formatie zal zich achteraf nog wel eens achter de oren hebben gekrabbeld. Feitelijk hadden juist zij een groot deel van de tijd in de wedstrijd de overhand, maar toch stond de zwart-witte formatie na 95 minuten met lege handen, terwijl een afgetekende nederlaag ook nog heel goed mogelijk was geweest.

Het door blessures geplaagde Foreholte moest reeds in het begin van de wedstrijd verder zonder spits Jordi van Tol. Sten Admiraal moest noodgedwongen al vroeg in de wedstrijd zijn rentree maken na wekenlang te hebben toegekeken, op een klein kwartiertje invallen in de confrontatie met HVV na. De eerste mogelijkheid deed zich voor toen middenvelder Evert Vrijhof vanaf 18 meter over het Foreholter doel schoot. In de 24e minuut was het onverwacht topscoorder Toni Arroyo die op aangeven van Rick Brabander tot scoren kon komen (1-0). Foreholte had de grootst mogelijke moeite om onder de vroege druk van Concordia uit te komen. De Voorhouters konden de rust in het spel en elkaar maar lastig vinden. Het werd dan ook een uiterst rommelige wedstrijd.

Penalty

Na de rust verschenen de ploegen ongewijzigd in het veld. Foreholte speelde met de strakke wind in de rug richting de kantine en dat zorgde voor meer druk op het doel van Sven Bekking, keeper van Concordia. Toni Arroyo zorgde met een slim hakje dat Stan Spies door kon richting het doel, maar zijn voorzetten misten de scherpte. Even later was het Boyd Slobbe die vanuit een voorzet van Admiraal net naast het Concordia-doel kopte. Maar ook Concordia deed nadrukkelijk mee in de wedstrijd en keeper Matthijs Guijt kon ternauwernood redden toen rechterspits Tijs Sneek vrij op hem af kon gaan. Foreholte had een enorme behoefte aan het bevrijdende tweede doelpunt . Toni Arroyo spande zich daarbij dusdanig is dat hij naast en tegen het doel belandde en minutenlang behandeld moest worden. JO-19 speler Lars Berg kwam voor Arroyo, waarbij hij geposteerd werd op de positie vlak voor de verdediging. Berg viel uitstekend in, maar kon ook niet voorkomen dat Concordia even later een penalty kreeg toegewezen. Tijs Sneek schoot koelbloedig raak (1-1).

Brabander beslist wedstrijd

Met nog een kwartier op de klok gingen beide ploegen voor de winst. Concordia was voortdurend dreigend maar het leidde niet tot echt grote kansen. Aan de andere kant kopte Tjeerd van der Zwaan een Voorhoutse corner op de paal. In de 85e minuut veroverde Joost van Dam op inzet de bal en speelde Stan Spies aan, die dit keer wel Rick Brabander voor het doel vond. Brabander schoot hard binnen (2-1). Er volgde nog een uiterst spannende slotfase met veel terechte blessuretijd. Concordia gooide alles en iedereen op de aanval, maar zette daarmee in de achterhoede de deur wijd open. Stan Spies en Rick Brabander kregen in die fase 'niet te missen' kansen, maar het bleef spannend tot het moment dat scheidsrechter Jhamai affloot. Heel Voorhout spoedde zich enorm opgelucht naar de kantine.