Logo deteylinger.nl
Foto: pr./René van Dam
foto Sassenheim

TOP wint met moeite van promovendus Groen Geel

  Sport

Sassenheim • Dat TOP/SolarCompleet nog niet in de beste vorm steekt, bleek in de wedstrijd tegen het gepromoveerde Groen Geel/IJskoud de Beste. Driekwart van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd en kon TOP niet het beslissende gaatje slaan. Groen Geel was met het afstandsschot trefzeker en TOP had vooral in het eerste aanvalsvak teveel moeite om tot scoren te komen. Het waren met name Mick Snel, goed voor elf goals, en Tim Flokstra die verdedigend een hele goede wedstrijd speelde, die TOP in de wedstrijd hielden en in de laatste acht minuten de winst zeker stelden. Voor TOP een wedstrijd waarin veel verbeterpunten zijn om aan te werken en voor Groen Geel een wedstrijd om vertrouwen uit te halen voor de komende wedstrijden.

Met een vanwege griep afwezige Nick Pikaar en een aantal niet fitte spelers begon TOP aan de wedstrijd. En het begin was zeker niet onaardig, want binnen 10 seconden schoot Barbara Brouwer de 1-0 binnen. Na de 1-1 en de 2-1 (Tim Flokstra) werd het stuivertje wisselen. Onder aanvoering van aanvoerder Mick Snel bleef TOP aan de goede zijde van de score, maar duidelijk werd al wel dat met name twee heren van Groen Geel het vizier erg op scherp hadden staan. Na 15 minuten spelen was de stand (7-7) nog steeds in evenwicht.

Strakke verdediging

Het eerste aanvalsvak met Frank Mostard, Paul Anholts, Celeste Split en Barbara Brouwer had veel moeite om tot goede aanvallen te komen. Zowel Split, gekoppeld aan Fenna Jagtman (die dit seizoen TOP verruilde voor Groen Geel), als de heren werden strak verdedigd zodat er weinig spel gemaakt kon worden. Er waren veel eenschotsaanvallen en (te) weinig goals. Bij 11-11 scoorde Snel twee keer op rij en de goal van Mostard, een ongelofelijke tip-in, betekenden voor het eerst een voorsprong van drie doelpunten. Slordig balverlies werd in de slotseconden afgestraft waardoor met 14-12 de kleedkamers werden opgezocht.

Flokstra speler van de wedstrijd

Na rust was het weer uitblinker Snel, zeer goed gesteund door zijn vakgenoten, die in de laatste seconden van de schotklok de 15-12 scoorde. Toch lukte het TOP niet om meer afstand te nemen en Groen Geel bleef aanhaken. De gelijkmaker hing voortdurend in de lucht, maar TOP wist voornamelijk op wilskracht de voorsprong te behouden. De doelpunten die steeds weer een twee punten voorsprong betekenden worden met luid gejuich gevierd. Tim Flokstra groeide uit tot Speler van de Wedstrijd met vooral zijn verdedigende acties waarbij hij zijn tegenstander verschillende keren blokte en daarnaast heerste hij onder de korf waardoor vakgenoot Snel maar kon blijven schieten.

De energie waarmee Groen Geel speelde was knap, maar de jonge ploeg kon dat niet de hele wedstrijd volhouden. In het laatste deel werd de druk iets minder en daarvan profiteerde TOP optimaal. Een mooie afstandstreffer van Sanne Jousma en de elfde goal van Mick Snel zetten de eindstand van 26-21 op het scorebord. Een zwaarbevochten overwinning, maar de punten tellen en daarmee was TOP deze wedstrijd meer dan tevreden.

Doelpunten: Mick Snel (11), Celeste Split (4), Barbara Brouwer (3), Sanne Jousma (2), Tim Flokstra (2), Jet Hendriks (2), Frank Mostard (2).

Meer berichten