Max Teunissen ook hard onderuit.
Max Teunissen ook hard onderuit. Foto: pr.

The Bassets hard onderuit tegen landskampioen

Sassenheim • Diok won eenvoudig van The Bassets met 6-40. De Sassenheimers hadden weinig in te brengen tegen de regerend landskampioen.

Hoewel The Bassets in de top van rugby Nederland spelen is er in die top ook nog een absolute uitschieter en dat is Diok. Met een dozijn buitenlandse gastspelers zijn zij op alle velden heer en meester en wandelen zo door naar een volgende landstitel. Maar voor het zover is, moeten zij nog wel wat wedstrijdjes afwerken en daar was uit tegen The Bassets er een van. De Sassenheimers besloten de mouwen eens flink op te stropen om er toch een wedstrijd van te maken en dit lukte ten delen. Het eerste half uur was prima, hoewel The Bassets niet echt gevaarlijk was, hield ze de gelederen goed gesloten. Dat koste wel veel kracht en energie en daarvan wist Diok slim gebruik te maken. De Leidse ploeg wilde voor de rust de winst al binnen hebben en gaven vol gas. De rust werd dan ook ingegaan met een stand van 6-33.

In de tweede helft gebeurde er niet veel en het spel oogde erg zakelijk. Het duel duurde eigenlijk een helft te lang. Na twee keer 40 minuten zuivere speeltijd blies de scheidsrechter bij 6-40 af. Op zaterdag 25 januari speelt The Bassets tegen het Gooi in Naarden.