Logo deteylinger.nl
Vijf rijders van de STS-KGM-selectie plaatsen zich voor het NK junioren.
Vijf rijders van de STS-KGM-selectie plaatsen zich voor het NK junioren. (Foto: pr.)
Sassenheim

Schaatsers STS-KGM plaatsen zich voor NK allround

  Sport

Sassenheim • Maar liefst vijf talentvolle schaatsers van de STS-KGM Clubselectie hebben zich geplaatst voor het NK allround junioren. Over twee weken gaan Rens Vergeer, Ward Dielissen, Sterre van Schaick, Pien Hersman en Marije van der Spek in Enschede de baan op.

Rens Vergeer, Ward Dielissen en Sterre van Schaick mogen zich 1 februari met de beste 30 C-Junioren schaatsers meten over 500 en 1500 meter. Pien Hersman en Marije van der Spek strijden twee dagen met de snelste 24 B-Junioren om de felbegeerde titel over 500 – 1500 – 1000 en 3000 meter. De drie kortste afstanden voor deze junior dames zijn gelijk Nederlandse afstandtitels.

Hersman: 'Unieke prestatie'

Trainer Martin Hersman is ontzettend trots: "Het is echt uniek wat wij als club met alleen maar vrijwilligers laten zien. Dit is nog nooit gebeurd in de clubhistorie. Van andere schaatsverenigingen zie je niet zoveel rijders bij dit titeltoernooi, want het zijn vaak RTC's en Baanselecties die domineren. Vijf van de elf STS-KGM-schaatsers verschijnen aan de start van dit NK allround. De route ernaar toe is een lange kwalificatie. Drie andere rijders, Siem Dongelmans, Masja Keesman en Shelley Blaauw, hebben het tot de landelijke selectie gehaald. Ook ontzettend knap, want ze behoren tot de 35 tot 40 beste rijders van het land. Ik kijk ontzettend uit naar de wedstrijd in Enschede. Als iedereen weer het beste uit zich zelf haalt, ben ik blij".

Meer berichten