foto

TOP blijft koploper na winst op KZ

Sassenheim • De eerste plaats is stevig in handen van TOP/SolarCompleet na winst op KZ/Thermo4U.

TOP kan nog altijd geen beroep doen op Nick Pikaar en ook Celeste Split bleef een groot deel van de wedstrijd aan de kant. Op haar plaats speelde Roos Verheugt. KZ startte goed in Sassenheim en hield de hele eerste helft een voorsprong. Dankzij Mick Snel kwam TOP voor rust nog terug tot 10-11.

In de tweede helft was de openingstreffer van KZ, maar TOP begon steeds beter te draaien. Na gelijkmaker van Snel, zette Barbara Brouwer haar ploeg voor het eerst op voorsprong. Julia Schuiling mocht net als vorige week invallen en speelde opnieuw sterk. Dankzij een slim doelpunt zorgde zij voor een gat van twee doelpunten. Aanvoerder Snel gaf vervolgens de genadeklap en tekende voor de 20-17 en 21-17. Voor trainer Jan Niebeek, waarvan deze week bekend werd dat hij de nieuwe bondscoach wordt, het sein om Split nog een paar minuten te gunnen. Zij bekroonde haar korte rentree met een doelpunt en bepaalde de eindstand op 22-18.

Door de overwinning blijft TOP eerste in de Korfbal League. Een plek bij de bovenste vier geeft recht op het spelen van play-offs, waarvan de winnaars op zaterdag 4 april de finale in Ahoy spelen.