Medailleregen voor Judo Team Bollenstreek | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Thijs Vreeburg (l) wint zilver, Ruben Klijn gaat met brons naar huis. | Foto: pr.
Thijs Vreeburg (l) wint zilver, Ruben Klijn gaat met brons naar huis. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Medailleregen voor Judo Team Bollenstreek

  Sport

Teylingen • Judo Team Bollenstreek stond op zaterdag 18 januari op de mat van het Goederaad Toernooi in Bodegraven. Ze kwamen thuis met twintig medailles.

Dertig judoka's van Team Bollenstreek deden mee aan het toernooi, dat uniek is in Nederland vanwege het pouleschema. Hierdoor staan alle judoka's minimaal vier partijen op de mat. Volgens assistent-coach Wijnand Marks een fijne opzet. "Wij zijn gewend om na een eventuele verliespartij alweer huiswaarts te moeten keren. Dat je dan nu langer op de mat staat is een verademing. Ook krijg je er een ander spel van, want je kunt meer risico nemen omdat je weet dat er nog andere wedstrijden zijn."

Het toernooi verliep voor het Judo Team erg succesvol. Goud was er voor Madelief Post en Maik van Velzen, de zilveren medailles gingen naar Anna Warmerdam, Jasper Duijnhoven, Kai Nijenhuis, Myrthe Dekker, Thijs Vreeburg, Joshua Kortekaa en Ryan van der Molen. De bronzen plakken gingen naar Bas Duivenvoorde, Isa Russchenberg, Keesje Warmerdam, Kick Janssen, Lance Sluijmer, Tim van Steijn, Zoë Lengton, Angelot Roseboom, Bram de Bruijn, Ruben Klijn en Gijs Schlief.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>