foto

TOP komt er niet aan te pas tegen zuiver DVO

Sassenheim • In de uitwedstrijd tegen DVO/Accountor ging de wedstrijd tot 6-6 gelijk op. Daarna nam DVO, nummer zeven van de ranglijst, de wedstrijd over en wist het met veel inzet en een zuiver schot de koploper te verslaan. TOP kon geen vuist maken en had geen antwoord op het goede en bevlogen spel van DVO.

Het goede nieuws was dat Celeste Split wel weer inzetbaar was, zij startte op de bank. De opstelling van TOP was ongewijzigd ten opzichte van de afgelopen drie weken. In een volgepakte sfeervolle sporthal begon DVO heel voortvarend door binnen drie seconden de eerste goal te scoren. Het antwoord was er al snel van Frank Mostard en Sanne Jousma. Dit was achteraf de enige keer dat TOP een voorsprong had in deze wedstrijd. Tot 6-6 was de wedstrijd in evenwicht, daarna begon de doelpuntenmachine van DVO onder aanvoering van topschutter Gert Jan Meerkerk te lopen. TOP had het verdedigend erg zwaar en was niet in staat zelf goede aanvallen te spelen. Daarbij had de ploeg ook wel pech in de afronding want zeker vier ballen stuiterden weer uit de korf.

DVO-dames op schot

DVO speelde met veel bezieling en elk doelpunt werd met luid gejuich gevierd. TOP oogde gelaten en liet verdedigend te gemakkelijk veel schoten toe. Het was alleen aanvoerder Mick Snel die zich in scorend opzicht kon onderscheiden, maar er moest teveel van zijn kant komen. In tegenstelling tot veel voorgaande wedstrijden waarin de TOP-dames dominant waren, waren het ditmaal de DVO-dames die met weinig kansen er met rust al zeven hadden gescoord. De kleedkamers werden met 16-11 opgezocht.

Onvoldoende

Waar normaal gesproken de kracht van TOP ligt om in de tweede helft met een goed (aangepast) plan de wedstrijd te kantelen, lukte dat in deze wedstrijd helemaal niet. Na de fraaie 16-12 van Snel met één hand, nam DVO het scoren weer over en het verschil werd groter. Het lukte TOP maar niet om in de wedstrijd te komen en zo werd al snel duidelijk dat de wedstrijd verloren zou gaan. Celeste Split was na haar blessure het scoren gelukkig nog niet verleerd en zij kon de laatste tien minuten nog wel iets aan de score doen, maar deze goals waren onvoldoende. De concentratie was totaal weg in de slotfase en zo kon DVO een ruime en zeer verdiende 28-21 overwinning boeken. Een zuur verlies dat de ranglijst niet verandert, want TOP blijft op de eerste plaats staan, maar de onderlinge verschillen worden wel kleiner.