Schaatspupillen strijden om districtskampioenschap | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De zes snelste pupillen meisjes.
De zes snelste pupillen meisjes. (Foto: pr./John van Klink)
Warmond

Schaatspupillen strijden om districtskampioenschap

  Sport

Teylingen • Jong talent en schaatsfans van elf en twaalf jaar streden zaterdag 8 februari in de Schaatshal Leiden om het kampioenschap van KNSB District Sassenheim. Bij de meisjes was de winst voor Danique van Rooden (STS-KGM), Julie van Santen uit Stompwijk werd tweede en de Sassenheimse Stefanie Koot (WIJC) werd derde, met een persoonlijk record over de twee ronden.

Het kampioenschap werd verreden over twee afstanden: twee ronden en één ronde. De start is bij één ronde natuurlijk erg belangrijk en dat is lastig. Over twee ronden zijn veel persoonlijke records gereden.
Vanuit de Warmondse IJsclub reed Imme Kok naar de vijfde plaats en werd Juul Kampschreur elfde met een persoonlijk record over de twee ronden.
Bij de jongens reden twee leden van de Warmondse IJsclub mee: Joep Mol werd vijftiende en Kevin Buitelaar negentiende, allebei in een persoonlijk record.

Marathon

Tot slot was er een marathon over acht ronden voor de meisjes. Hier werd Stefanie Koot (WIJC) tweede, achter Sanique van Rooden (STS-KGM) en derde werd Vera van der Leden van STC de Rijnstreek.
De jongens reden een marathon over tien ronden. De winst was voor Thibaut Vos (STS-KGM), hij eindigde voor twee jongens van STC de Rijnstreek, Niels Pennings en Kevin Roozendaal

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>