Afbeelding

Vrouwen Ter Leede verliezen van angstgegner

Sport Sassenheim

Sassenheim • In de top van het vrouwenvoetbal spelen Saestum, DTS '35 en Ter Leede al jarenlang de hoofdrol. De vrouwen van Ter Leede hebben altijd heel veel moeite met de speelstijl van DTS. Zo ook gisteren waarbij de gasten na 90 minuten een verdiende 1-3 overwinning meenamen.

De geroutineerde ploeg uit Ede had vanaf het begin een veldoverwicht, vanuit de achterhoede werd de bal behoedzaam rondgespeeld en Ter Leede moest haar verdedigende stellingen betrekken. Dit resulteerde al direct in enkele hoekschoppen en hachelijke momenten voor het doel van Ter Leede. Toch namen de Sassenheimers na zeven minuten de leiding, een counter werd door Kitty Susan onder de vallende keepster heen geschoten. Hierna ontspon zich een wedstrijd waarbij Ter Leede de tegenstander opving en bijzonder weinig weggaf. Tot de 23e minuut toen scheidsrechter van der Beek en op het oog onschuldige botsing tussen keepster Wendel van Riemsdijk en de spits van DTS boordeelde als een overtreding en de bal, tot ontzetting van de thuisclub, op de stip deponeerde. Het buitenkansje werd prima verzilverd (1-1).

DTS sterker

Na de rust was het DTS dat de lakens uitdeelde. Ter Leede verdedigde compact rond de zestien hierdoor ontbraken aanspeelpunten in de voorste linie en iedere mogelijke uitbrak werd direct door DTS in de kiem gesmoord. Opmerkelijk was wel dat ook DTS niet echt gevaarlijk kon worden. Een schitterend afstandsschot van de aanvoerster van DTS was de Ter Leede doelvrouw echter te machtig (1-2). DTS plooide hierna terug en gaf Ter Leede weer meer mogelijkheden om gevaarlijk te worden. Een aantal kleine kansen waren echter niet besteed aan de voorwaartsen. Scheidsrechter van der Beek gaf Ter Leede na 80 minuten een goedmakertje , een makkelijk gegeven strafschop kon de Sassenheimers weer op gelijke hoogte brengen, Romy van Beelen stuurde de keepster de verkeerde hoek in maar schoof de bal vervolgens aan de verkeerde kant van de paal naast. Hierna was het verzet van Ter Leede gebroken en kon DTS EDE in de slotminuten nog profiteren van de enge fout in de achterhoede, Fraai stiftte de spits de bal in het lege Ter Leede doel (1-3).

Wedstrijd om plek vier

Komende zaterdag spelen de Vrouwen een uitwedstrijd tegen RVVH, een wedstrijd om de vierde plaats op de ranglijst. In de middaguren wisten de Vrouwen van Ter Leede 2, in de landelijke 1e klasse, nog wel een klinkende overwinning (6-2) tegen koploper IJzendijke te boeken,