| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Ter Leede verder in de problemen na verlies tegen GOES

Sassenheim • In de inhaalwedstrijd tegen GOES kon Ter Leede bij winst ook de stand op de ranglijst een beter aanzien geven. Het werd echter de middag van de thuisclub, terwijl de Sassenheimers het steeds zwaarder krijgen in de Derde Divisie.

Voor de gasten goed en wel wakker zijn ligt de 1-0 al in de touwen: in de eerste minuut leidt een aanval over rechts tot de eerste treffer van een uitblinkende nummer 15 Hieposs Nguen, nota bene niet eens een basisspeler, die met een schuiver in de linkerhoek doelman Vos de Mooij het nakijken geeft (1-0).

Geknoei

Hierna gaat Ter Leede voetballen en het verwerft in de eerste helft vijf corners en zo’n zes kansen. Het veldspel van de gasten is heel behoorlijk, maar toch wordt er niet gescoord, meestal omdat doelman Brian Meulmeester alle gevaar weet te bezweren. Hij is heer en meester in zijn doelgebied. In de zestiende minuut gaat Van den Berg te gemakkelijk liggen in de zestien, de scheidsrechter laat doorspelen, GOES (Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk)  neemt over en geknoei in de defensie leidt tot de 2-0. Hoekstra laat zich door centrumspits Wissel op links passeren, diens schot wordt door Vos de Mooij zwak verwerkt en daarna krijgt Nguyen tot drie keer toe de kans om zijn tweede te maken. Zijn derde poging levert de 2-0 op.

Genadeklap

Met Echahbouni voor Zwetsloot moet Ter Leede in de tweede helft proberen langszij te komen, maar het eerste gevaar komt toch weer van GOES. Bij hun derde corner zit Vos de Mooij mis (3-0). Bij een uitval van Wissel over rechts kan topscorer Schalkwijk zijn totaal opvoeren met zijn zeventiende goal. Matig uitschieten van Vos de Mooij en balverlies op het middenveld was eraan voorafgegaan.

Dat is voor Ter Leede de genadeklap. Met Steven Wajer voor Van Otterlo en Limon die Hoekstra al eerder was komen vervangen speelt het zonder overtuiging verder. Schalkwijk verzuimt nog zijn tweede te maken, maar daar maalt heel GOES niet om, want de punten zijn binnen. De thuisclub stijgt naar de middenmoot met zeven punten meer en een veel beter doelsaldo dan Ter Leede, dat volgende week weer een zware uitwedstrijd heeft tegen HSV Hoek.