STS-KGM schittert op NK supersprint: 'Een historische prestatie' | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Ward Dielissen in actie.
Ward Dielissen in actie. (Foto: pr.)
Sassenheim

STS-KGM schittert op NK supersprint: 'Een historische prestatie'

  Sport

Sassenheim • De schaatsers van STS-KGM hebben bij het NK supersprint een unieke prestatie geleverd. Ze wonnen vier afstandstitels en goud en zilver in het klassement.

Zeven schaatsers stonden aan de start van het Nederlands Kampioenschap Supersprint over twee keer 100 meter en twee keer 300 meter in Amsterdam. Onder veel wind, zware omstandigheden en wit ijs wist STS-KGM na de 100 meter al drie Nederlands kampioenen af te leveren. Ward Dielissen, Sterre van Schaik en Pien Hersman wonnen de 100 meter. 

Sterre sprintte naar de winst bij de C-junioren in een tijd van 11.23. Dit was tevens een clubrecord dat op naam van Pien Hersman stond. Ward wist in een spannende strijd met 0.01 sec te winnen bij de C-junioren en verbeterde zijn eigen Clubrecord in 10.49 en werd Nederlands kampioen 100 meter.

Hersman kampioen

Op eerste jaars B-juniore Pien Hersman stond dit weekend geen maat. Pien reed het 28 jaar oude Baanrecord van Tonny de Jong uit de boeken en reed een razend snelle 10.89. Dit was gelijk een clubrecord en de Nederlandse titel 100 meter. Het sprintkanon uit Lisse wist daarnaast alle vier de afstanden ruimschoots te winnen en werd ook Nederlands kampioen op de 300 meter in 26.51. Dit deed ze eveneens in een baanrecord en clubrecord. Daarmee won de pas 16-jarige Lissese het klassement en werd Pien Nederlands kampioen Supersprint. Ze kreeg uit handen van voormalig topsprintster Annette Gerritsen het goud omgehangen en ontving een prachtig bronzen Jaap Eden beeld. Vorig jaar wist Pien bij de C-junioren ook de Nederlandse titel Supersprint te veroveren in Deventer. 

Ward naar zilver

Ward snelde op de 300 meter naar een geweldig clubrecord van 25.33, maar dit was niet genoeg voor het goud. Hij haalde hiermee zilver en stond op de tweede plaats voor het eindklassement. Zijn grote rivaal Mats van den Bos uit Haarlem ging er met het goud vandoor.  Sterre kon haar koppositie helaas niet behouden na een mindere eerste 300 meter. Uiteindelijk werd de Vinkeveense vijfde bij de C’s, alsnog een topprestatie.

Debutanten

Debutanten bij de C-junioren Shelley Blaauw en Laura Linssen schaatsten een mooi NK. Beiden snelden naar een persoonlijk record op de 100 meter in 11.71 en 11.72. In het eindklassement hielden de dames goed stand in het sprintgeweld. Shelley werd dertiende en Laura veertiende.

Marije van der Spek reed een persoonlijk record op de 100 meter in 11.75. Het bracht de 17-jarige schaatsster naar een zeventiende plaats bij de B-junioren. Bowien van der Spek moest haar NK vanwege rugklachten staken. 

 'Historische prestatie'

Trainer Martin Hersman was op een gegeven moment de tel kwijt van het aantal titels en medailles :”Dat wij hier met zeven schaatsers aan de start staan was al uniek. Overal zag je blauwe STS jasjes. Maar dat we dan zoveel overwinningen en medailles pakken op dit sprint NK is helemaal bijzonder. Iedereen schaatst een persoonlijk record op de 100 meter op de enige onoverdekte baan in Nederland. Wij kunnen alleen maar trots zijn op onze schaatsers en genieten van deze historische prestatie”.

 Trainer Martin Hersman net na het behalen van de drie sprinttitels op de 100 meter. | Foto: pr.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>