Veel sportcompetities vroegtijdig beëindigd | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: archief/pr.
Teylingen

Veel sportcompetities vroegtijdig beëindigd

  Sport

Teylingen • De KNVB heeft vandaag besloten om alle resterende amateurwedstrijden voor dit seizoen niet te laten doorgaan. Het seizoen is vroegtijdig beëindigd. Er zijn geen kampioenen en geen degradanten. Ook andere sportbonden nemen soortgelijke besluiten. 

De voetbalbond heeft besloten geen eindstanden te laten opmaken. Daardoor zijn er geen kampioenen, promovendi of degradanten.  Het betekent voor clubs in Teylingen geen enorme teleurstelling. Ter Leede staat veertiende in de Derde Klasse, Foreholte staat op de zevende plaats in de Zondag Tweede Klasse C. In diezelfde poule was het alleen voor Teylingen nog spannend; zij zullen opgelucht adem halen met de twaalfde plaats. Warmunda staat negende in de Vierde Klasse zaterdag A.

Handbal

Eerder besloot het Nederlands Handbal Verbond al alle competities te beëindigen. Ook hier zijn kampioenen, en kunnen clubs niet degraderen. Wel kan er schriftelijk een promotie aangevraagd worden. Kwiek Raalte en Fortissimo deden dat met succes, zij spelen volgend jaar in de eredivisie.

Korfbal

Het KNKV besloot ook om zowel de resterende wedstrijden in de zaalcompetitie als de tweede helft van de veldcompetitie stop te zetten. Over een regeling omtrent promotie of degradatie in zowel de zaal als op het veld, beslist het Korfbal Verbond op maandag 6 april. Dan wordt voor TOP/SolarCompleet duidelijk of er nog gestreden gaat worden om het landskampioenschap. De club plaatste zich voor de play-offs, maar die moeten nog gespeeld worden. De finale op 4 april in Ahoy is sowieso uitgesteld. Of die überhaupt nog gespeeld wordt, horen de clubs dus volgende week maandag.  Verder wordt clubs wordt gevraagd hun deuren tot 1 juni gesloten te houden. 

Rugby

Ook de rugbyers gaan het veld niet meer op. Rugby Nederland stopt de competitie. Er worden geen kampioenen gekroond. De Bassets Heren 2 sluit af met een goed gevoel; zij promoveren naar de tweede klasse. 

Volleybal

Ook Nevobo heeft de competitie afgesloten. De bond zal samen met de clubs de komende tijd bepalen op grond van welke criteria de teams in de competitie 2020/2021 ingedeeld gaan worden. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>