Ook basketballers Forwodians naar buiten | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Wethouder Arno van Kempen geeft de eerste buitentraining op het schoolplein van de KTS. | Foto: pr.
Wethouder Arno van Kempen geeft de eerste buitentraining op het schoolplein van de KTS. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Ook basketballers Forwodians naar buiten

  Sport

Voorhout • Basketbalvereniging Forwodians kan nog niet binnen trainen, maar de jeugdleden kunnen wel naar buiten. Op vrijdag 22 mei kwam wethouder Arno van Kempen langs bij de eerste buitentraining van de jongens onder 12 jaar.

Van Kempen: "Na acht weken van sport verbieden wordt het tijd dat er meer perspectief geboden gaat worden. We moeten voorzichtig blijven, maar ook langzaam maar zeker gaan kijken naar wat juist wel kan. We moeten stappen terug gaan doen naar het normaal. Sporten is daarbij belangrijk en de sociale contacten ook. Forwodians is een goed schoolvoorbeeld van hoe je dit doet."

Clubhuis voor materialen

Op het plein van de KTS staan vier baskets. Het plein is ook groot genoeg om met anderhalve meter afstand van elkaar te sporten en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Forwodians is de KTS dankbaar dat ze daar gebruik van mogen maken. Zwemvereniging de Columbiaan stelt hun clubhuis ter beschikking zodat de vereniging hun ballen, trainingsmaterialen en ontsmettingsmiddelen kan opslaan.

Protocol

Op de website van Forwodians is het hygiëneprotocol terug te vinden. Tijdens de trainingen zijn er toezichthouders aanwezig die op letten dat alles goed verloopt. De trainers krijgen een clinic met tips hoe ze deze anderhalve meter trainingen vorm kunnen geven. En Van Kempen, die zelf jaren training heeft gegeven bij Forwodians, pikte een paar minuten van trainer Peter Vlaar, om zelf met de jongens een oefening te doen.

Iedereen die geïnteresseerd om mee te sporten, dus ook leden van MSV of de voormalige Jump, kunnen dit doen door zich aan te melden via tc@forwodians.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>