'Jongensdroom' Langeveld komt uit met promotie naar GT3 kampioenschap | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Niels Langeveld
Niels Langeveld (Foto: )
Sassenheim

'Jongensdroom' Langeveld komt uit met promotie naar GT3 kampioenschap

  Sport

Sassenheim • Autocoureur Niels Langeveld heeft een promotie te pakken. In zijn dertiende raceseizoen gaat Langeveld aan de slag in een van de meest prestigieuze GT3 kampioenschappen namelijk het ADAC GT Masters in Duitsland. Hij heeft een stoeltje gekregen bij het team T3 Motorsport en gaat rijden met de nieuwe Audi R8 GT3. 

Niels Langeveld is sinds 2008 actief als coureur in de autosport en werd onder andere Nederlands kampioen Suzuki Swift cup, Nederlands & Benelux kampioen Renault Clio cup om daarna Europees de stap te maken in de SEAT Leon Eurocup met opnieuw een titel. Vervolgens stootte hij door naar het TCR Germany wat hem een contract bij Audi Sport opleverde die hem uit liet komen in het wereldkampioenschap toerwagens, het WTCR. In 2020 is het opnieuw tijd voor promotie met wederom steun van Audi Sport naar de meest prestigieuze GT3 kampioenschappen: het ADAC GT Masters in Duitsland. 

'Blij met deze stap'

Ondanks de huidige crisis en de uitgestelde start van het seizoen is Langeveld opnieuw benaderd, ditmaal voor het heftige Duitse GT3 kampioenschap. Een overvol startveld met 34 GT3's van onder andere Porsches, Corvettes, Bentley's, Mercedes, BMW & Audi weet Langeveld zich verder naar de top van de autosport te dringen. Langeveld: ''Ik ben blij en trots dat ik deze stap mag maken. Als je kijkt waar ik als ik als klein jongetje ben begonnen, achter de computer, daarna in de Swift Cup en nu in het meest competitieve GT3 kampioenschap ter wereld mag uitkomen, dan kan ik concluderen dat er een jongensdroom uit is gekomen. Dit is mega vet en ik kijk er enorm naar uit het seizoen te starten!''.

Teamgenoot

Het ADAC GT MASTERS telt zeven raceweekenden met elk weekend twee races bestaande uit 1 uur. Hierin rij je samen met een teamgenoot op één bolide waarin je gedurende de race een pitstop maakt om te wisselen van rijder. Langeveld zal met zijn teamgenoot Maximilian Paul uitkomen voor het nog relatief nieuwe team T3 Motorsport. 

De circuits zijn onder andere Red Bull Ring, Circuit Zandvoort, Hockenheimring & Nurburgring. Maar ook Oschersleben, Lausitzring & Sachsenring staan op het programma. 

Talent en ervaring

De jonge Maximilian Paul (20) is geen onbekende in het kampioenschap en kwam vorig seizoen ook al uit in het GT Masters. Samen met Langeveld zijn zij het duo van jong talent gecombineerd met ervaring. Langeveld hierover: ''T3 Motorsport en Max hebben mij over weten te halen door hun enorme ambitie en gedrevenheid. Zij hebben met het team een lange termijnvisie en al heel snel spraken we dezelfde taal over hoe wij de autosport benaderen en wat belangrijke ingrediënten zijn om tot succes te komen. Ik heb ontzettend veel vertrouwen in het team en Max!''.

Ook Paul is gemotiveerd en blij met de samenwerking: ''Ik ben enorm gemotiveerd om samen met Niels dit seizoen in te gaan en ik denk dat we kunnen gaan voor een top tien klassering. Het is mijn tweede jaar in deze klasse en ik denk dat ik van Niels veel kan leren door zijn ervaring en daarom zijn we een sterk rijders duo. Op naar een mooi seizoen!"

Nieuwe uitdaging

Langeveld is geen onbekende in de ADAC series waar hij de seizoenen 2017en 2018 al uitkwam in het voorprogramma tijdens het ADAC TCR Germany. Langeveld: ''Voor mij is het een uitdaging om deze nieuwe stap te maken waarin ik dus switch naar achterwielaandrijving. Al verwacht ik dat ik daar al snel aan zal wennen en gelukkig kunnen we vooraf goed testen. De beste GT-rijders ter wereld komen uit in dit kampioenschap. Het zal daarom weer super dichtbij elkaar zitten maar dat ben ik wel gewend van voorgaande jaren. Ik hou juist van een uitdaging!" 

Op 1 juli staat de eerste test op het programma gevolgd door de officiële ADAC tests op 18 en 19 juli. Het seizoen start eind juli op de Lausitzring. Tussen 30 oktober en 1 november rijdt Langeveld in Zandvoort. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>