Mike Bekooij in duel met Ajax-speler Jack van Moerkerkof. | Foto: Orange Pictures/ Rob van Vliet Foto: Orange Pictures/ Rob van Vliet

Ter Leede nog puntloos na verlies tegen Ajax Amateurs

Sassenheim • Ter Leede heeft ook de tweede wedstrijd in de Derde Divisie niet weten te winnen. In Amsterdam, op sportpark De Toekomst, werd met 3-0 verloren van de amateurs van Ajax.

De thuisploeg speelde met vier nieuwe basisspelers, verdediger Lars Middelwijk, Bryan Ottenhoff, Stefan Smal, Genridge Prijor en later ook Sercan Yilmaz en heeft duidelijk aan fysieke kracht gewonnen.

Ter Leede miste een aantal vaste krachten: Petronia, Van den Berg, Wajer, Martins en Steemers waren er (nog) niet bij, net zo min als Arroyo en Van der Lans. Nu stonden Tom Kroon en Daan Walraven centraal achterin, was Dirk Hoekstra rechtsback, was Sami Mouchih weer middenvelder naast Sohaib Echahbouni en aanvoerder Feyo Glim. De voorhoede werd gevormd door Mike Bekooij, Noah Marti en Yassin Kaabouni.

Ter Leede start goed en daar waar in de achttiende minuut een mooie aanval op links via Mouchih en Echahbouni geen treffer oplevert is het Steven Smal die uit een combinatie met de goed spelende Genridge Prijor over links en door het midden de 1-0 voor de thuisploeg scoort. Ter Leede is daarna zoekende en Ajax is de bovenliggende partij, maar scoort voor de rust niet meer.

In de tweede helft gaan de Sassenheimers op zoek naar de gelijkmaker, maar krijgen de deksel op de neus. Al na drie minuten is een rollertje van Timo van Roemburg onbereikbaar voor doelman Bekkers en de bal verdwijnt in de hoek (2-0).

Hierna laat Ricardo Fransberg twee mooie kansen onbenut en schiet Feyo Glim in de 53e minuut hard over. Bij Ter Leede zijn Stijn van Biezen en Benjamin van Aken inmiddels voor Dirk Hoekstra en Noah Marti in het veld gekomen. Nadat in de 72e minuut invaller Jake Wollgarten met een mooi, laag schot in de rechterhoek de 3-0 heeft aangetekend, maakt ook Sami Mouchih plaats voor Luc de Kruijs.

Het mag allemaal niet meer baten. In het laatste kwartier wordt er niet meer gescoord en fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Nick Tunnissen af. Ter Leede wacht nog op de eerste punten. Aanstaande zaterdag is de thuiswedstrijd tegen ACV.