Foreholte verliest van DIOS op eigen veld

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte is het seizoen begonnen met een nederlaag op eigen veld. Tegenstander DIOS uit Nieuw Vennep sloeg keihard toe. De ploeg van trainer Bloemheuvel werd met een 2-5 nederlaag geconfronteerd. Diezelfde trainer legde na afloop de vinger op de zere plek: 'Met vijf tegendoelpunten kan je niet meer winnen'.

Direct na de aftrap kreeg Foreholte nog wel de eerste mogelijkheid, maar reeds na drie minuten wist de razendsnelle Vincent Noordam vanaf de 16 meterlijn via de binnenkant van de paal de bal achter Matthijs Guijt te plaatsen (0-1). Even later kopte middenvelder Wesley Boomgaart in kansrijke positie over op aangeven van opnieuw Noordam.

Voorsprong

Het geschrokken Foreholte sputterde tegen en kwam tot enkele mogelijkheden voor Rik Brabander. Die zelfde Brabander keerde rond de 20e minuut de wedstrijd. Eerst was zijn doorzetten te veel voor doelman Rinse Klinkenberg. De goalie schoot hard tegen hem aan en de bal verdween in het doel (1-1). Een minuut later verzond Christian Guijt de lange bal richting Brabander, die opnieuw het doel wist te vinden (2-1). Even schrok de ploeg van trainer Gargili terug, maar het team herpakte zich en ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Noordam vloog rakelings naast. De veugelspitsen Broxterman en Noordam waren hun Voorhoutse tegenstanders Noordermeer en Drewes op snelheid veruit de baas en trainer Frank Bloemheuvel stond nadrukkelijk coachend langs de lijn om zijn ploeg de weg te wijzen.

Scheidsrechter gewisseld

Na de rust kreeg Ivo Smits nog een mogelijkheid. In plaats van af te leggen naar Admiraal schoot hij voor z’n eigen kans tegen de Venneper-keeper aan. Daarna moest scheidsrechter Lochtenberg wegens een blessure worden vervangen door de eerder op de ochtend aanwezige scheidsrechter Vincent Koning. Geen idee wat er na die onverwachte hervatting gebeurde met de Voorhouters, maar in de 53e minuut was het raak via Jesse van Wees middels opnieuw een diagonaal schot vanaf de zestien meterlijn (2-2).

Beslissing

Terwijl Foreholte nog stond bij te komen van die tegenslag, kopte Jeffrey Hoefkens keihard raak vanuit de zesde Venneper corner (2-3). Foreholte probeerde naarstig de bakens te verzetten, maar kon aanvallend nauwelijks potten breken tegen het terugleunende DIOS. In de 85e minuut besliste invaller Van Wees de wedstrijd door een voorzet vanaf de linkerflank van dichtbij in te tikken (2-4). Even later werd het zelfs nog 2-5 en leed Foreholte de eerste nederlaag in het nieuwe seizoen.