Logo deteylinger.nl
Bryan Ncube dendert vijandelijk gebied in.
Bryan Ncube dendert vijandelijk gebied in. (Foto: pr.)
Sassenheim

The Bassets verliezen openingswedstrijd van RCH

  Sport

Sassenheim • De rugbyers van The Bassets mochten na ruim een half jaar weer gaan rugbyen. Toen vorig jaar maart corona ook bij The Bassets met de deur in huis viel,  kwam er een abrupt einde aan het lopende seizoen en konden de kicksen de kast in. Toch startte afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen weer en met uiteraard de RIVM-maatregelen op zak kwam rugby grootmacht RCH uit Hilversum op bezoek in Sassenheim. 

Het was voor Bassets coach Storm Carroll een weerzien met veel oude bekende. In zijn gloriedagen haalde hij met RCH verschillende landstitels binnen. Carroll, speler en coach bij The Bassets, koestert die herinneringen maar wil met zijn nieuwe ploeg zijn oude strijdmakers pijn doen. In de zomermaanden hebben The Bassets natuurlijk niet stil gezeten en is er keihard getraind en met buitenlandse gastspelers is de selectie weer klaar voor de Ereklasse gemaakt. Op een heerlijke najaarsmiddag vloog om klokslag drie uur de bal door de lucht.

Eerste punten

Direct nam RCH het heft in handen en wilde in Sassenheim de dienst uitmaken. Aanval na aanval volgden elkaar in een hoog tempo op waarbij The Bassets alles in het werk moest stellen om de doellijn schoon te houden. Met veel kunst en vliegwerk lukte dit en prompt konden The Bassets toch ineens de eerste punten op het bord zetten, 5-0. De kans om de twee extra punten te verzilveren mislukte jammerlijk en op slag van rust kwamen de gasten toch langszij (5-7).

Geen gelukkig huwelijk

In het tweede bedrijf kon het dus nog alle kanten opgaan, zeker toen een speler van RCH met rood van het veld moest. De strafschop die The Bassets daarbij kreeg, werd wederom niet verzilverd en met de snelle uitbraak van RCH scoorde zij brutaal (5-14). De mouwen werden aan Sassemnheimse zijde eens flink opgestroopt en dat resulteerde in een 5-punter (10-14). Het was daarom meer dan spijtig dat de schoenen van de strafschopspecialist die middag geen gelukkig huwelijk hadden met de bal. De verkregen kansen om de wedstrijd in Sassenheims voordeel te beslissen mislukte keer op keer, zodat The Bassets aan het eind van deze spannende wedstrijd slechts één competitiepunt overhield. 

Aankomend weekend spelen The Bassets bij URC in Utrecht.

Meer berichten