Afbeelding
Foto: CC0

Weinig spektakel bij Teylingse derby

Sport Sassenheim Voorhout

Voorhout • De Teylinger derby die maar geen derby wilde worden. Enerzijds omdat zowel Teylingen als Foreholte in elk geval niet wilden verliezen, zeker ook vanwege het verlies de week daarvoor in de eerste wedstrijdronde. 

Gezien de omstandigheden was een derbysfeer ten enenmale een onmogelijke opgave, hoezeer gastheer Teylingen zich ook had ingespannen om een optimale situatie voor deze wedstrijd te creëren. Geen voorwedstrijdjes van de jeugd, geen pupillen van de week en dus geen ouders. Veel te weinig supporters uit beide dorpen die tijdens de wedstrijd eens lekker te keer konden gaan tegen elkaar om vervolgens na de wedstrijd schouder aan schouder proostend de avond in te gaan. 

Niet lang over nagesproken

Binnen de lijnen streden de tweeëntwintig spelers met veel inzet voor wat ze waard waren, maar het geweld bleef absoluut binnen de perken, daar waar in de afgelopen jaren de vonken er meermaals af konden vliegen. Zeker, het was niet goed en ja, het was enorm spannend, maar over de Teylinger derby van 27 september 2020 zal niet lang worden nagesproken.

Teylingen neemt initiatief

Na het beginsignaal van scheidsrechter Verduijn greep Teylingen het initiatief. De ploeg drukte Foreholte achteruit en trachtte een vroege voorsprong te forceren. Met name spits Dirk Zwetsloot zette druk op zijn tegenstander Boyd Slobbe. Rechtsbuiten Tim Gorter pompte een aantal vrije trappen vanaf de rechterflank indraaiend het strafschopgebied in, maar al te veel gevaar leverde dat niet op. Het centrale duo Van der Zwaan-Slobbe stond beter dan de week ervoor, de vleugelverdedigers Noordermeer en Roffelsen lieten zich nauwelijks verrassen.

Hoekschoppen

Een eerste mogelijkheid voor de Voorhouters kwam van de voet van Sten Admiraal, weggezet door Sam Lemmers. De lob verdween over doelman Zonjee, maar ook over de deklat. Grootste kans was vervolgens voor Rik Brabander die plotseling opdook toen de verdediging van Teylingen dacht terug te spelen. De snelle rechtervleugelspits passeerde Zonjee, maar Daan Heemskerk wist de bal nog net voor de voeten van Brabander weg te schieten. Teylingen bleef druk zetten en dat resulteerde in een zestal hoekschoppen voor rust daar waar de Voorhouters tot slechts een corner kwamen.

Vlak voor rust was er opnieuw een goede fase voor de roodzwarte formatie. Tim Gorter leek in te gaan schieten, maar Boyd Slobbe gooide zich in de baan van het schot en moest daarna door de wonderspons worden opgelapt.

Evenwicht

Ongewijzigd kwamen beide teams na de rust de kleedkamers uit. In het tweede bedrijf was de wedstrijd meer in evenwicht en had Foreholte wellicht wel het beste van het spel. Scheidsrechter Verduijn gaf een eerste gele kaart aan Admiraal in de actie tegen Gorter, daar waar die laatste ontsnapte aan een andere kleur. Na nog drie kaarten voor Ivo Smits, Brabander en Teylinger Mike van der Zon was de grens bereikt en kwamen de spelers tot inkeer.

Kansen

Middenvelder Lasse van Wijk kreeg vervolgens een goede kans toen hij in het strafschopgebied de bal kreeg aangespeeld, maar zijn inzet verdween aan de linkerkant naast het doel. Foreholte antwoordde via een kans van Olle Roffelsen die na een rush over de linkerflank slechts het zijnet wist te vinden. Het was de laatste actie van de verdediger die plaats moest maken voor de jonge Jimmy Voorn. Ook Jesse Tijsen werd vervangen door Christian Guijt. De beste Voorhoutse mogelijkheid na rust kon net niet verzilverd worden door Sten Admiraal. Na een lange aanval over de rechterkant krulde hij het schot om iedereen heen op de linkerpaal.

In de laatste fase werd duidelijk dat beide ploegen de voet van het gaspedaal hadden gehaald. Het accent werd gelegd op de zekerheid om geen treffer tegen te krijgen. Ook Scheidsrechter Verduijn snapte die houding wel en besloot na een minuutje blessuretijd dat het wel genoeg was en floot de eerste Teylinger derby van dit seizoen de snelle vergetelheid in.

Uit de krant