Timide Foreholte laat punten aan RKDEO

Sport Voorhout

Voorhout • “L’histoire se répète”, zouden ze in Frankrijk zeggen, maar hier en met name bij Foreholte is het zo langzamerhand iets om helemaal krankjorum van te worden. Voor het achtste achtereenvolgende jaar vertrok de spelersbus uit Nootdorp zonder een wedstrijdpunt in het bagageruim. Nu zou je, als je alleen de tweede helft had bekeken dat frustrerend kunnen vinden, anderzijds had RKDEO bij rust gewoon een 3, dan wel 4-0 voorsprong moeten hebben tegen de opnieuw aarzelende en timide Voorhouters.

Toni Arroyo had de plaats van aanvoerder Sten Admiraal ingenomen bij de aftrap, waarna RKDEO onmiddellijk de Voorhoutse formatie op eigen helft vastzette. In de tweede minuut kon keeper Guijt de voorzet van de doorgelopen Irian Boeschoten nog neutraliseren, maar hij en heel Foreholte haalden opgelucht adem toen de mee naar voren getogen Rob van Hagen de bal rakelings naast schoot. Door de steeds in beweging zijnde aanvallers en diepgaande middenvelders dreigde de verdediging van Foreholte het overzicht te verliezen. De Nootdorpse mogelijkheden regen zich aaneen. In de dertiende en vijftiende minuut kwam linkerspits Nordin Magnouji net niet tot scoren.

Openingsgoal

Toen Foreholte de eerste stormen leek te hebben doorstaan ging het toch nog en heel ongelukkig mis. Spits Tommie Simonis schoot de vrije trap van zo’n 35 meter hard in en via het lichaam van Haitam el Marid caramboleerde de bal via de handen van de tekortkomende Matthijs Guijt in het doel (1-0). Het was daarna opnieuw Magnouji die zijn bekeken schot over Guijt net naast zag gaan.

Pas in de 32e minuut kwam Foreholte tot de eerste gevaarlijke aanval. Vanuit een goede voorzet van Rik Brabander kon Sam Lemmers net niet raak koppen. De hoek was uiterst klein en keeper Luc Vurens stond de lastige poging in de weg. Vlak voor rust kon Noordermeer nog net een schot van Magnouji blokken na een technisch hoogstandje binnen de zestienmeterlijn.

Kansen

Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Even leek Foreholte uit het andere vaatje te kunnen tappen, maar na zes minuten was het de uiterst behendige Haitam el Marid die tussen de benen van keeper Guijt trachtte te scoren. Nog voor het uur leek de wedstrijd beslist te worden toen de Nootdorpse voorzet over Rick Brabander zeilde en zijn directe tegenstander Youni de Bruin de bal keurig op de borst controleerde en diagonaal binnenschoot (2 -0). Direct in de fase daarna behoedde keeper Guijt de Voorhouters voor een grotere achterstand. Eerst dook hij een hard schot van Fabian Pak uit de hoek om vervolgens op de goede plaats te staan bij een bikkelharde kopbal van centrale verdediger Jacky Doorschodt.

Lemmers scoort

Trainer Wesley Epskamp dacht de ruimte te hebben om de talenten van RKDEO nog ruime speeltijd te geven en wisselde er daarvan drie in de ploeg. Foreholte-trainer Bloemheuvel volstond met de wissel Stan Spies voor Jesse Tijsen. Onmiddellijk daarna zette Olle Roffelsen voor de eerste keer keeper Vurens serieus aan het werk door zijn harde inzet uit de bovenhoek te halen. De daarovolgende corner leek door Simonis weggewerkt te worden, maar opnieuw kon Rik Brabander inzetten waarna Sam Lemmers de aansluitingstreffer binnenkopte (2 -1). RKDEO schrok terug en Foreholte leek door te kunnen drukken. Toni Arroyo kon net niet voldoende richting geven aan zijn snoekduikkopbal vanuit de voorzet van Roffelsen. Foreholte voelde dat er nog wat te halen was, maar anderzijds bleef RKDEO ook gevaarlijk om de bevrijdende 3-1 te maken. Niettemin was er sprake van opluchting bij de Nootdorpers toen scheidsrechter Jaggan de wedstrijd na 94 minuten affloot. Al met al een verdiende overwinning voor RKDEO, in een wedstrijd waarin Foreholte veel te lang niet aanwezig was.