Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Hidde Muije
Warmond

Yves Vergeer schaatst nieuw clubrecord voor WIJC

  Sport

Warmond • Tijdens de trainingswedstrijden voor topteams en rijders met een A-status van NOC*NSF, in Heerenveen, reed Yves Vergeer (WIJC) naar een nieuw persoonlijk én clubrecord: 1.49.83. Hij werd met die tijd derde achter Wesly Dijs die de snelste tijd reed (1.47.11) en Tjerk de Boer, zijn ploeggenoot, die de tweede tijd neerzette (1.49.59). 

Yves Vergeer is dit seizoen overgestapt van Okay Fashion en Jeans naar de commerciële ploeg Team IKO met Jorien ter Mors, Esmee Visser, Melissa Wijfje, Jan Blokhhuijsen, Bart Swings , Tjerk de Boer en nog vijf rijders.

A-status

Het schaatsen gaat nog door, maar met veel beperkingen. Trainingswedstrijden voor topteams worden normaal gesproken niet druk bezocht, maar nu was Thialf wel heel erg stil en verlaten. Alleen wedstrijden waaraan rijders met een A-status deelnemen gaan nog door. Alle andere wedstrijden zijn afgelast, dus ook de marathonwedstrijden voor de komende drie weken.

Trainingen gewijzigd door corona maatregelen

Recreanten ondervinden ook de gevolgen van de coronamaatregelen: in schaatshal Leiden mogen alleen nog 30 rijders en trainers op de baan. Een lastige puzzel voor de schaatsclubs met eigen uren zoals de WIJC. Er wordt aan alle kanten geprobeerd ruimte voor de abonnementhouders te regelen.


In Haarlem, een half open baan, mogen er 125 rijders op de baan. Er kwam het voorstel om op zondagavond te schaatsen in plaats van de training op maandag. De Technische Commissie Kunstijs van de WIJC schakelde snel en met STS-KGM rijdt nu de hele groep op zondagavond. Een fantastische oplossing om toch nog even flink te kunnen bewegen op het ijs. De trainingen waren al aangepast: de rijders krijgen op een eigen briefje de instructie voor de training. In een treintje rijden is er niet meer bij.

Meer berichten