Yves Vergeer rijdt drie PR’s op NK Allround
Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Hidde Muije
Warmond

Yves Vergeer rijdt drie PR’s op NK Allround

  Sport

Warmond • Tijdens het NK Allround in Heerenveen eindigde Yves Vergeer (WIJC en team IKO) op de negende plaats met drie persoonlijke én clubrecords. Yves is 19 jaar en was de derde rijder onder de 20 in de top 10 van het klassement. Het was na het NK afstanden de tweede wedstrijd waarin de toppers van Nederland zich met elkaar konden meten.

De 500 meter reed Vergeer in 37.03 naar een zesde plaats in het klassement. Later die middag reed hij 6.34.43 op de vijf kilometer, de veertiende plaats, en dus geen directe startplek voor de 10 kilometer.


Op zondag reed hij net onder een magische grens, 1.48.99, de achtste tijd op de 1500m. Daarmee eindigde hij op de achtste plaats in het klassement, maar Bart de Vries was op de 5 kilometer sneller geweest en zevende geworden dus De Vries mocht de 10 kilometer rijden. Daarmee eindigde Yves Vergeer op zijn eerste NL Allround met persoonlijke records op de negende plaats.

Clubrecords

Dit seizoen is Yves Vergeer eerstejaars Neosenior en hij heeft in die categorie nu al drie Warmondse clubrecords staan. In oktober verbeterde hij de clubrecords op de 1500 en 5000 meter, nu kwam daar ook de 500 meter bij. Zijn records op de 1500 en 5000 meter van oktober heeft hij weer scherper gezet.

Meer berichten